voetbalzone

‘Super-Scout’ verlaat Bayern München na tumultueus dienstverband

Dominic Mostert05 aug 2017, 14:10
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2017, 14:10
Advertentie

Bayern München neemt na drie jaar afscheid van technisch directeur Michael Reschke. De beleidsmaker gaat aan de slag bij VfB Stuttgart, zo maakt de landskampioen van Duitsland zaterdagmiddag bekend. Reschke heeft in overleg met de club zijn tot medio 2018 lopende contract ontbonden. Hij wordt sportief directeur bij Stuttgart.

Reschke wordt door BILD omschreven als Super-Scout. Hij was tussen 2004 en 2014 actief bij Bayer Leverkusen en was betrokken bij de komst van spelers als Bernd Leno, Stefan Kiessling, Simon Rolfes, André Schürrle en Arturo Vidal. Bij Bayern haalde hij talenten als Kingsley Coman, Joshua Kimmich en Renato Sanches naar de club.

Anderzijds beging Reschke vorig jaar een grote blunder, door een oude zaakwaarnemer van Ousmane Dembélé te benaderen voor een overstap van de buitenspeler. Het was Reschke nog niet bekend dat de jongeling van zaakwaarnemer was gewisseld. Dat kwam de directeur op veel kritiek te staan en zou hebben bijgedragen aan de keuze van Dembélé voor Borussia Dortmund.

Naar verluidt wilde Josep Guardiola de beleidsbepaler vorig jaar meenemen naar Manchester City, maar daar bedankte Reschke destijds voor. "Ik heb hier fantastisch samengewerkt met Josep Guardiola, Carlo Ancelotti, de spelers, mijn collega's en alle medewerkers", zegt de directeur op de clubsite van Bayern.

De 59-jarige Reschke noemt het bovendien jammer dat hij niet zal samenwerken met de deze week aangestelde sportief directeur Hasan Salihamidzic. "Ik heb een zeer goede relatie met hem. Ik waardeer hem enorm, maar er komen soms kansen en uitdagingen voorbij die je moet aangrijpen. De mogelijkheid om sportief directeur bij Stuttgart te worden, is er zo een."

Bezig met laden …