Superavond Paraguayaanse held eindigt in nachtmerrie: 'Waarom vandaag?'

Matthijs van Laar28 jun 2015, 16:14
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2015, 16:14

Paraguay zorgde zaterdag voor een daverende verrassing door Brazilië uit de strijd om de Copa América te wippen. Nadat na negentig minuten voetballen een 1-1 stand op het scorebord stond, toonde de underdog zich de betere in het nemen van strafschoppen. Derlis González, maker van de 1-1 én nemer van de beslissende strafschop, hield gemengde gevoelens over aan wat een onvergetelijke avond had moeten zijn.

De 21-jarige middenvelder groeide uit tot held van de natie, maar werd kort na de sensatie geconfronteerd met verdrietig nieuws: bij het vieren van de overwinning kreeg zijn oom een hartaanval, waaraan hij overleed. "Waarom vandaag, oom?", schrijft González op Twitter. "Je hebt me verlaten na een hartaanval, omdat ik je zoveel vreugde heb bezorgd. Ik kan het niet geloven."

De speler van het Zwitserse FC Basel heeft echter weinig tijd om te treuren. Dinsdagavond (lokale tijd) staat hij met zijn land in de halve eindstrijd tegen Argentinië. De twee landen ontmoetten elkaar ook al in de groepsfase. Toen eindigde het treffen, ondanks een 2-0 voorsprong bij rust voor de Argentijnen, in een 2-2 gelijkspel.