voetbalzone

Superclásico uitgesteld na aanval op spelersbus van Boca Juniors

Chris Meijer24 nov 2018, 22:23
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2018, 22:23
Advertentie

De return van de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors wordt niet meer zaterdagavond afgewerkt. Na de aanval op de spelersbus van Boca Juniors heeft men besloten om het duel te verplaatsen naar zondagavond, 21.00 Nederlandse tijd. Ondertussen is de sfeer rond El Monumental grimmig geworden.

Mensen zonder kaartje probeerden het stadion binnen te dringen en raakten daarbij slaags met de politie. Voor de autoriteiten staat nu de helse taak om El Monumental, dat al urenlang vol zit met 70.000 mensen, leeg te krijgen. Lang leek het erop dat de wedstrijd alsnog gespeeld zou worden, nadat de aftrap tot twee keer toe uitgesteld werd. Uiteindelijk is men toch tot de conclusie gekomen dat de wedstrijd niet zaterdagavond gespeeld kon worden.

Verschillende spelers van Boca Juniors liepen verwondingen op bij de aankomst van de spelersbus bij El Monumental. Er werden verschillende voorwerpen naar de bus gegooid, waaronder een traangasgranaat. De spelers kwamen met ademhalingsproblemen binnen in El Monumental. Anderen liepen snijwonden van het glas op. Pablo Pérez kreeg zelfs glas in het oog en moest naar het ziekenhuis vervoerd worden.

Toch wilden de FIFA en de CONMEBOL de wedstrijd laten spelen. Volgens verschillende Argentijnse media zouden de spelers van River Plate hebben geweigerd om de wedstrijd te spelen, waardoor toch is besloten om de wedstrijd te verzetten. Zondagavond, 17.00 uur lokale tijd en 21.00 uur Nederlandse tijd, wordt andermaal een poging gewaagd om af te trappen in El Monumental, zoals het er nu naar uitziet 'gewoon' met supporters.

Bezig met laden …