voetbalzone

Superieur Shakhtar swingend naar derde landstitel in successie

Daniel Cabot Kerkdijk10 mei 2012, 19:50
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2012, 19:50
Advertentie

Shakhtar Donetsk heeft donderdagavond haar derde opeenvolgende landstitel in de wacht gesleept. De ploeg van Mircea Lucescu had op de laatste speeldag aan een punt genoeg tegen Oleksandria, maar sloot het duel in de Donbass Arena winnend af: 3-0. Het is het zevende kampioenschap in de clubhistorie van de Mijnwerkers. Promovendus Oleksandria zakt door de nederlaag weer een niveau.

Hoewel Shakhtar niet per se hoefde te winnen, begon de thuisploeg uitstekend. Na een kwartier opende Willian de score en na een klein halfuur kopte Henrikh Mkhitaryan de wedstrijd al in het slot: 2-0. Nog voor het uur deelde spits Evgen Seleznev mee in de feestvreugde door op aangeven van Mkhitaryan zijn veertiende seizoenstreffer binnen te schuiven. Shakhtar had geen kind aan Oleksandria, maar wist de gele muur niet meer te slechten.

Shakhtar is uiterst superieur, want het is de zestiende officiële prijs in de afgelopen tien jaar. De UEFA Cup-winnaar van 2009 pakte zondag nog de nationale beker, door na verlenging met 1-2 te winnen van Metalurg Donetsk. De Oost-Oekraïeners komen door het kampioenschap komend seizoen weer uit in de groepsfase van de Champions League. Dynamo Kiev kwam tegelijkertijd niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Tavria en eindigt als tweede, op vier punten achterstand van Shakhtar.

Bezig met laden …