Supersub redt met twee doelpunten punt voor VVV-Venlo tegen NEC

Bart Kruyt15 sep 2012, 21:38
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2012, 21:38

VVV-Venlo haalde Roland Bergkamp binnen als nieuwe spits en de aanwinst begon tegen NEC direct in de basis. Dat ging ten koste van Uche Nwofor, die de eerste vier wedstrijden was begonnen, maar nu op de bank moest plaatsnemen. Bij een 0-2 achterstand werd de Nigeriaan toch in de ploeg gebracht en hij bewees aan Ton Lokhoff dat hij eigenlijk gewoon een basisplaats hoort te krijgen. Dankzij twee doelpunten van Nwofor hield VVV in ieder geval nog een punt over aan het thuisduel: 2-2.

/

NEC gaf dus een riante voorsprong uit handen, maar was nog wel zo goed begonnen. Alex Pastoor had vooraf aangegeven dat hij zijn ploeg scherp wilde zien starten en die boodschap was niet aan dovemansoren gericht. NEC kende een droomstart van het duel in De Koel en kwam al na een minuut op voorsprong, toen Michel Breuer een vrije trap van Geert-Arend Roorda binnenkopte. Dankzij dit doelpunt brak NEC een clubrecord: de Nijmegenaren hebben nu vijftien competitieduels op rij gescoord en zetten nog nooit eerder zo'n langere reeks neer. Voor VVV betekende de vroege treffer van Breuer een domper en gesteund door de fans ging de ploeg op zoek naar een antwoord.

Yanic Wildschut kreeg de eerste kans op een mogelijke gelijkmaker. De aanvaller vond ruimte voor een schot, maar Gabor Babos wist de inzet van Wildschut te pakken. Marcel Seip kopte na een hoekschop hoog over, terwijl een gevaarlijk schot van Ozan Türk net naast ging. VVV drong dus aan, maar NEC speelde ook prima en kreeg ook mogelijkheden op een volgend doelpunt. Zo werd een schot van Kevin Conboy moeizaam gepakt, terwijl Roorda de bal maar net naast werkte. Een kopbal van Sören Rieks, op aangeven van Roorda, ging net over het doel van Niclas Heimann.

/

De wedstrijd in Venlo was spannend, met twee ploegen die wilden aanvallen. NEC leek zijn voorsprong kort na rust te vergroten, maar een schot van Melvin Platje belandde op de paal, waardoor VVV dus met de schrik vrijkwam. Het bleek echter uitstel van executie te zijn, want even later kwam NEC (dat beter dan VVV aan de tweede helft was begonnen) alsnog op voorsprong. Navarone Foor trok de bal na een goede actie voor op Platje, die zijn derde doelpunt van dit seizoen binnenkopte. VVV-debutant Bergkamp werd kort hierna gewisseld.

Met Nwofor als vervanger voor Bergkamp binnen de lijnen probeerde VVV nog terug te komen in de wedstrijd. Dat lukte ook en het was de invaller die scoorde: Nwofor maakte ruim twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer, door een voorzet van Ozan Türk binnen te koppen. De jacht op de gelijkmaker werd geopend en met succes, want opnieuw Nwofor maakte er ook 2-2 van. De invaller redde dus een punt voor VVV, dat nog altijd wacht op de eerste zege van het seizoen, maar gelukkig zal zijn dat er zaterdagavond niet is verloren. Pastoor moet balen als een stekker.