voetbalzone

'Supertalent Man United ontvangt aan tekengeld alleen al zes miljoen euro'

Matthijs van Laar20 okt 2013, 11:35
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2013, 11:35
Advertentie
/

Adnan Januzaj is net achttien, maar over zijn financiële toekomst hoeft de Belg zich geen zorgen meer te maken. Het toptalent verlengde onlangs zijn contract met vijf jaar en ontving daarvoor een astronomische vergoeding. Aan tekengeld alleen steekt de tiener namelijk al bijna zes miljoen euro in zijn zak, zo weet de Daily Mirror. Januzaj debuteerde pas dit seizoen in de hoofdmacht van the Red Devils.

De ontwikkeling van de aanvaller verloopt echter stormachtig. United vreesde dan ook voor grijpgrage klauwen van rijke kapers en handelde snel. Afgelopen week tekende Januzaj een contract tot medio 2018, waarin staat dat hij op weekbasis 65.000 euro gaat verdienen. Dat blijkt echter nog niet alles: iedere week mag hij nog eens 23.000 euro extra bijschrijven. Het tekengeld wordt namelijk uitgespreid over de gehele contractperiode.

Met dat contract verdient Januzaj meer dan Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney, toen zij op jonge leeftijd in dienst waren van Manchester United. Ook Danny Welbeck, Chris Smalling, Phil Jones en Tom Cleverley konden nooit tippen aan het enorme loon dat de tiener iedere zeven dagen bijgeschreven krijgt. Januzaj wordt beschouwd als een van de grootste talenten die de club de afgelopen jaren voortbracht.

Bezig met laden …