voetbalzone

Supertalent van FC Groningen aast op basisplek: ‘Ben er denk ik dichtbij’

Thijs Post27 okt 2013, 22:23
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2013, 22:23
Advertentie

De zeventienjarige Richairo Zivkovic heeft dit seizoen al vier doelpunten gemaakt voor FC Groningen. Dat deed de aanvaller telkens als invaller, want een basisplaats heeft de jongeling nog niet gekregen van trainer Erwin van de Looi. Ook zondag, toen Nick van der Velden en Género Zeefuik niet inzetbaar waren tegen Vitesse (2-2), zat Zivkovic op de bank.

/

Van de Looi koos voor Michael de Leeuw in de spits. Zivkovic viel zoals gebruikelijk in en hij maakte de 2-1. De jongeling laat via de officiële kanalen van de club weten dat hij er rekening mee had gehouden dat hij had mogen starten. “De trainers vertelden mij zaterdag dat ik de volle negentig minuten echter nog niet aankan. Of ik het daar mee eens ben? Ja, maar zestig tot zeventig minuten kan ik volgens mij wel aan.”

Zivkovic durft niet te zeggen wanneer hij dan wel een basisplaats krijgt. “Ik denk dat ik er dichtbij ben, maar ik durf niet te zeggen wanneer”, klinkt het. De eerstvolgende wedstrijd van FC Groningen is een duel met Roda JC Kerkrade, zondag in de eigen Euroborg.

Bezig met laden …