voetbalzone

‘Supporter’ gooit beker bier in gezicht van Vormer na oefenduel in België

Noel Korteweg20 jul 2023, 19:48
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2023, 19:48
Advertentie

Ruud Vormer is woensdagavond belaagd na de oefenwedstrijd tussen AA Gent en Zulte Waregem (4-2). De 35-jarige middenvelder werd na het duel om een foto gevraagd door een supporter van Gent, maar toen hij wilde poseren gooide diezelfde fan een beker bier in zijn gezicht. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De supporter in kwestie maakte daarna dat hij wegkwam. Vormer besloot om verbaal verhaal te gaan halen, maar verschillende supporters van Gent konden tussenbeide komen en de boel daardoor sussen. De supporter van de thuisploeg is daarna geïdentificeerd. Tom Vandenbulcke, de perschef van Gent, bood namens de club zijn excuses aan aan Vormer. De Nederlander accepteerde die verontschuldigingen.

Vormer speelt sinds afgelopen januari voor Zulte Waregem, dat hem destijds verloste van zijn uitzichtloze situatie bij Club Brugge. De viervoudig Oranje-international was jarenlang een van de dragende krachten bij Club, maar raakte vervolgens uit beeld en kon nauwelijks meer op minuten rekenen. Zulte Waregem huurde de rechtspoot in januari en nam hem deze zomer transfervrij over.

Bezig met laden …