voetbalzone

Supporter in rolstoel rijdt uit blijdschap veld op na late gelijkmaker

Bart Kruyt26 apr 2011, 09:06
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2011, 09:06
Advertentie

Bijna iedere club heeft wel eens te maken gehad met supporters die het veld opstormen, maar bij Northampton Town beleefde men een primeur. Derry Delton zit al bijna zijn hele leven in een rolstoel en kon zijn geluk niet op toen zijn ploeg in blessuretijd de gelijkmaker scoorde tegen Stockport County. Derry vond een opening en reed uit blijdschap het veld op.

Door de late gelijkmaker pakte Northampton Town een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie uit de League Two (2-2). “Ik zei tegen mijn maat ‘als ze scoren, dan ga ik het veld op’. Ik had niet meer verwacht dat het zou gebeuren”, legde Delton uit. “Toen het toch gebeurde, kwam ik in een waas terecht.” De achttienjarige fan reed het veld op, in de richting van de juichende Northampton-fans.

“We wisten direct dat hij het was”, verzuchtte de moeder van Delton. “Dit is wel iets wat we van hem konden verwachten: wanneer hij gewoon had kunnen lopen, dan was hij zonder meer al eerder het veld opgestormd. Nu houdt de telefoon niet meer op met rinkelen.” Northampton staat momenteel 22ste in de League Two; de nummer 23 en 24 degraderen aan het einde van de rit. De voorsprong op Barnet bedraagt slechts één punt.

Bezig met laden …