voetbalzone

Supporter reist 2.000 km voor wedstrijd van Messi, maar komt bedrogen uit

Jeroen van Poppel25 jun 2023, 17:45
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2023, 17:45
Advertentie

Een fan heeft zaterdag de 2.000 kilometer lange reis van Florida naar Philadelphia om Lionel Messi voor het eerst aan het werk te zien bij Inter Miami. De enthousiaste supporter kwam bij aankomst echter voor een onaangename verrassing: de Argentijnse superster staat officieel nog niet onder contract in de Verenigde Staten en was helemaal niet aanwezig bij de wedstrijd tussen Philadelphia Union en Inter Miami (4-1).

"Ik heb 1.200 mijl afgelegd om de voetbal-G.O.A.T. (greatest of all time, red.) te zien", stond te lezen op een bordje dat de fan omhoog hield in het stadion. Toen bleek dat Messi niet aanwezig was, haalde de supporter het bordje teleurgesteld weg. Messi heeft een contract tot 30 juni bij Paris Saint-Germain en wordt per 1 jul pas officieel speler van Inter Miami. Toch zal het nog iets langer duren voordat de Barcelona-legende daadwerkelijk in actie komt voor zijn nieuwe club.

Volgens eigenaar Jorge Mas zal Messi's eerste wedstrijd voor Inter Miami waarschijnlijk op 22 juli zijn, als de club het in de Leagues Cup opneemt tegen het Mexicaanse Cruz Azul. Messi speelde zaterdag vele duizenden kilometers verderop wel een wedstrijd, in het stadion van zijn oude liefde Newell's Old Boys in Argentinië. Messi was uitgenodigd voor de afscheidswedstrijd van Maxi Rodríguez en liet op het veld van zijn jeugdliefde zijn voeten andermaal spreken. De wereldkampioen nam een loepzuivere hattrick voor zijn rekening, waaronder een prachtige lob en vrije trap.

Binnen vier minuten was het voor de eerste keer raak voor Messi. De wereldster mocht aanleggen voor een vrije trap op zo'n twintig meter van het doel en legde het leer voortreffelijk in de rechterbovenhoek. Tien minuten voor rust tekende hij met een schitterende lob voor zijn tweede van de avond, om vlak voor het rustsignaal zijn hattrick te completeren.

Bezig met laden …