voetbalzone

Supporters Torino koelen woede met rake klappen aan spelers

Daniel Cabot Kerkdijk08 jan 2010, 06:25
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2010, 06:25
Advertentie

Supporters van Serie B-club hebben woensdagavond hun woede gekoeld op diverse selectiepelers, zo schrijven Italianse media. De aanhang van de Turijnse club is niet te spreken over de huidige tiende plaats op het op een na hoogste niveau. Daarom gingen enkele heethoofden verhaal halen bij een aantal spelers die in een restaurant een verjaardag aan het vieren waren. Dat liep uit de hand.

Ongeveer twintig aanhangers drongen het restaurant binnen en omsingelden de spelers. Volgens lokale media werden de Torino-spelers niet alleen uitgescholden en bespuugd, maar kregen Rolando Bianchi, David Di Michele en Riccardo Colombo ook enkele rake klappen. De Italiaanse voetbalbond (FIGC) spreekt van een 'schandelijke' daad, terwijl de spelers van Turijn gesteund door de spelersvakbond serieus nadenken over een 'sterk protestsignaal'.

Torino degradeerde afgelopen seizoen uit de Serie A, en zet de sportieve teloorgang een niveau lager voort. Sommige spelers worden volgens Italiaanse media verdacht van illegale gokpraktijken. Dit naar aanleiding van het verloren duel met Crotone eind november. Torino-preses Urbano Cairo ontkent de aantijgingen, en benadrukt dat de FIGC geen aanleiding ziet om een onderzoek te starten.

Bezig met laden …