voetbalzone

Supportersbussen van Colombia smokkelen 575 kilo cocaïne

Gijs Freriks10 nov 2015, 20:24
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2015, 20:24
Advertentie

De politie van Colombia heeft afgelopen weekeinde een partij van 575 kilo cocaïne en crack, de gekristalliseerde vorm van cocaïne, onderschept. De drugs zaten verstopt onder de chauffeursstoelen en in een ruimte onder de vloer van twee supportersbussen, die onderweg waren van Cali naar de Chileense hoofdstad Santiago.

De nationale ploeg van Colombia speelt in de nacht van donderdag op vrijdag, om 00.30 uur, een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili en de bussen vervoerden fans die los Cafeteros in het stadion willen aanmoedigen. De wagens werden in Pasto, een stad in het zuidwesten van Colombia, aan de kant van de weg gezet en de chauffeurs werden aangehouden. De fans hebben ander vervoer moeten regelen.

De verbouw van coca nam in 2014 met liefst twintig procent toe, zo maakte het Ministerie van Defensie van Colombia bekend. De minister van Justitie schakelde de Verenigde Naties al in om te praten over een radicale verandering van het drugsbeleid, inclusief decriminalisatie en lagere straffen voor kleine overtredingen.

Bezig met laden …