voetbalzone

Supportersvereniging Vak-P hangt spandoeken op bij Eredivisie-stadions

Daniel Cabot Kerkdijk05 mei 2018, 07:12
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2018, 07:12
Advertentie

Supportersvereniging Vak-P is vrijdagavond met een antwoord gekomen op het leedvermaak rondom de degradatie van FC Twente, zo meldt TC Tubantia. De supporters van de Nederlandse clubs smulden de afgelopen weken om de naderende degradatie van de Tukkers, die afgelopen zondag definitief naar de Jupiler League afzakten.

Op social media circuleren foto's van diverse stadions in Nederland waar op doeken is te lezen: 'Leedvermaak is een groter compliment dan medelijden. Tot snel!'. De supporters hebben de doeken bij onder meer De Kuip, het Polman Stadion, GelreDome en het Rat Verlegh Stadion opgehangen.

Het lijkt erop dat de supporters van FC Twente hun club niet laten vallen nu de Enschedese club na 34 jaar is gedegradeerd uit de Eredivisie. De eerste dag dat fans hun seizoenskaart konden verlengen, hebben 3500 supporters dat gedaan. Een jaar geleden waren dat er nog ongeveer 1100.

Fans van FC Twente kunnen zelf kiezen of ze gebruik willen maken van de twintig procent ‘eerste divisie-korting’, of dat ze de volle prijs willen betalen. Tot dusverre maakt ongeveer de helft gebruik van de reductie. Met de actie '#wijblijven' roept Twente alle fans op weer een plek te reserveren in de Grolsch Veste. Op Twitter laten fans weten dat ze daar gehoor aan geven.

Afgelopen donderdag werd al duidelijk dat ook de hoofdsponsor Pure Energie FC Twente trouw blijft, ondanks de degradatie. De geldschieter heeft het contract met de degradant uit Enschede met vijf jaar verlengd. Over de financiën doen beide partijen geen mededeling.

Bezig met laden …