voetbalzone

Suriname van Gorré volgt Kluivert niet naar derde kwalificatieronde

Bart Kruyt16 jun 2015, 23:35
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2015, 23:35
Advertentie

Nederland weet nog niet eens tegen wie het moet spelen in de kwalificatiegroep, maar voor Suriname is de droom van deelname aan het WK in Rusland nu al voorbij. De ploeg van bondscoach Dean Gorré moest dinsdagavond een 1-0 nederlaag tegen Nicaragua zien weg te poetsen, maar verloor in eigen huis opnieuw, ditmaal met 1-3. Suriname is nu dus al gesneuveld.

Onder het toeziend oog van president Desi Bouterse begon Suriname nog wel goed, met een vroege treffer van Roxey Fer, maar vervolgens ging het mis. Na een halfuur spelen kwam Nicaragua op gelijke hoogte, via een rake kopbal van Raúl Leguías, en met een prachtige vrije trap zette Manuel Rosas de bezoekers vijf minuten na de pauze zelfs op voorsprong.

Dat bleek de nekslag te zijn voor Suriname, dat nog wel probeerde om iets terug te doen, maar daar niet in slaagde. Fer kreeg kort voor tijd nog zijn tweede gele kaart wegens een schwalbe en met elf tegen tien kwam Nicaragua nog op 1-3, via Carlos Chavarría. Zo zit de WK-kwalificatiereeks er al snel op voor Suriname. Het Curaçao van Patrick Kluivert zit wél in de derde kwalificatieronde.

Bezig met laden …