xxxxxScreenshot/ESPN

Suriname wint probleemloos van Guyana, maar het hoogtepunt is de helikopter

Tom Rofekamp06 sep 2024, 08:43
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2024, 15:24
Advertentie

Suriname heeft donderdag een klinkende zege in de CONCACAF Nations League geboekt. In en tegen Guyana won het ensemble van Stanley Menzo en assistent Remko Bicentini eenvoudig met 1-3. Echter, niet een gebeurtenis in, maar om het veld ging de boeken in als meest memorabele van de dag. Er landde namelijk ineens een helikopter langs de lijn aan het begin van de tweede helft.

Bij een 1-1 stand bij rust ging ieders hoofd ineens verbaasd de lucht in. Daar kwam namelijk ineens een helikopter aanvliegen, die menig reclamebord langs het veld als een kartonnetje om deed vallen.

Nadat het toestel was geland, besloot de arbiter uiteindelijk het duel maar ‘gewoon’ te hervatten. Twintig minuten later trok Suriname de boel naar zich toe.

Aris Limassol-aanvaller Jaden Montnor twijfelde niet na een dieptebal en schoot hard en hoog langs de Guyanese doelman: 1-2. Sparta-verdediger Djevencio van der Kust had de Surinaamse treffer in de eerste helft verzorgd, ongedaan gemaakt door Guyana-aanvaller Omari Glasgow (strafschop).

Vlak voor tijd zorgde voormalig Eredivisionist Virgil Misidjan voor de defintieve beslissing. De aanvaller, tegenwoordig spelend voor het Hongaarse Ferencváros, profiteerde van een foutje in de Guyanese defensie, omspeelde doelman Quillan Roberts en tikte binnen voor een leeg doel: 1-3.

Zo kent Suriname een uitstekende start in Groep A van de CONCACAF Nations League A, de hoogst mogelijke divisie. Naast Van der Kust en Misidjan kwamen er nog talloze (ex-)Eredivisionisten in actie.

Zo stonden Etienne Vaessen, Stefano Denswil, Gyrano Kerk en Justin Lonwijk aan de aftrap. Ridgeciano Haps, Dylan Vente en Liam van Gelderen kwamen als invallers het veld in.

Reactie Bicentini
Bicentini, assistent van bondscoach Stanley Menzo, is blij met de zege. "Guyana is geen Anguilla of St.Vincent and the Grenadines waar we de afgelopen window tegen gespeeld hebben. We hebben ons goed gewapend tegen een krachtig Guyana die met veel kracht, explosiviteit en snelheid speelt.

Spelers die diepe loopacties maken zonder bal, en de duels niet schuwen", zegt hij tegenover Voetbalzone.

"We hebben het goed gedaan door geen echte grote kansen weg te geven, maar we hebben wel verzuimd om in de eerste helft de wedstrijd al te beslissen. Na de 0-1 voorsprong kregen we een penalty tegen. In mijn optiek werd deze overtreding net buiten de zestien gemaakt, maar de scheidsrechter besliste anders. Na de gelijkmaker kregen we drie grote kansen om op voorsprong te komen, waardoor we de wedstrijd in een vroeg stadium al konden beslissen in ons voordeel."

Bicentini heeft complimenten over voor de invallers van Suriname. "Die jongens hebben een uitstekende indruk gemaakt, waardoor we nog twee geweldige goals scoorden. We zijn natuurlijk blij met de uit overwinning op Guyana, maar in de aankomende wedstrijd tegen Guadeloupe zullen we  effectiever en scherper moeten zijn in de laatste fase voor de goal."

"Ook moeten we de kansen die we creëren afmaken, dan maken we het ons zelf ook veel makkelijker. Maar winnen in de eerste wedstrijd in de Nations League is belangrijk, en dat hebben we gedaan", aldus Bicentini.

Bezig met laden …