voetbalzone

Susic: 'De Franse spelers hebben geen vertrouwen in hun eigen elftal'

Bart Kruyt06 sep 2010, 21:37
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2010, 21:37
Advertentie

Safet Susic kijkt met een goed gevoel uit naar de aankomende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. De bondscoach van Bosnië weet dat Les Bleus nog op zoek zijn naar de juiste vorm en hoopt dan ook dat zijn spelers hiervan kunnen profiteren. “We hebben een elftal dat zich niet terug kan trekken, dus we gaan vol voor de overwinning”, zei Susic.

Frankrijk kende een dramatisch WK in Zuid-Afrika en wisselde vervolgens van trainer, maar onder Laurent Blanc is het nog niet beter geworden. De eerste oefenwedstrijd eindigde in een gelijkspel met Noorwegen en vrijdag werd er in de EK-kwalificatie zelfs in eigen huis verloren van Wit-Rusland. Bosnië hoopt het leed van de Fransen nog te kunnen verergeren.

“De Franse spelers hebben geen vertrouwen in hun eigen elftal en ik denk dat dit hun grote zwakte is”, zei Susic maandag op de persconferentie. “Het is te vergelijken met wanneer je ziek wordt, dan heb je ook tijd nodig om te herstellen. Wanneer we winnen zetten we een hele goede stap, dus het is belangrijk dat we een goed resultaat halen.”

Bezig met laden …