voetbalzone

Susic wil Salihamidzic en Papac terug bij Bosnische ploeg halen

Bart Kruyt06 jan 2010, 14:23
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2010, 14:23
Advertentie

Safet Susic gaat werk maken van de terugkeer van Hasan Salihamidzic en Sasa Papac. De middenvelders van Juventus en Glasgow Rangers boycotten de nationale ploeg van Bosnië, omdat zij in onmin leven met de bestuursleden van de voetbalbond. Kersvers bondscoach Susic gaat proberen om het duo op andere gedachten te brengen.

De opvolger van Miroslav Blazevic, die na het mislopen van het WK zijn ontslag indiende, gaat spoedig met beide heren om tafel. “Ik denk dat Hasan onze groep duidelijk sterker kan maken en datzelfde geldt voor Sasa”, zei Susic op een persconferentie. “Om ons te kwalificeren voor het WK van 2012 hebben we achttien topspelers nodig. Die hebben we nu niet, dus ik heb Hasan en Sasa nodig.”

De 33-jarige Salihamidzic staat momenteel op 42 interlands, terwijl de teller van Papac op 25 interlands staat. Beide spelers stelden zich in de afgelopen periode niet beschikbaar voor de nationale ploeg, omdat zij het niet eens zijn met het beleid dat wordt gevoerd in Bosnië. Het land liep het WK mis na een verloren play-off-strijd tegen Portugal.

Bezig met laden …