Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Sven Mislintat profiteert optimaal van het vakmanschap van Marc Overmars’

Laatste update:

Sven Mislintat plukt momenteel de vruchten van het vakmanschap van Marc Overmars, zo is de conclusie van De Telegraaf. De Duitse directeur voetbalzaken sloot al meerdere topdeals en lijkt snel richting de 150 miljoen euro te gaan aan inkomsten. Volgens Mike Verweij dienen de credits echter ook naar Overmars te gaan, daar hij verantwoordelijk is voor alle langdurige contracten.

Ajax nam al afscheid van Jurriën Timber (40 miljoen) en Calvin Bassey (22,5 miljoen) en lijkt op korte termijn ook Mohammed Kudus (40 miljoen), Mohamed Daramy (16 miljoen) en Edson Álvarez (37 miljoen) uit te zwaaien. Daarmee komen de totale inkomsten op ruim 150 miljoen euro uit. Vooral in het geval van Daramy mag Ajax de handen dichtknijpen, daar de Deen in Amsterdam amper wist te imponeren.

De lucratieve deals zijn volgens Verweij vooral te danken aan Overmars. De huidige technisch directeur van Royal Antwerp verlengde vorig jaar zomer het contract van Timber en legde ook Álvarez (contract tot 2025), Kudus (contract tot 2025) en Daramy (contract tot 2026) langdurig vast. "Mislintat profiteert optimaal van het vakmanschap van zijn voorganger Marc Overmars", is dan ook de conclusie.

Het is echter nog maar de vraag of Mislintat onderaan de streep een voldoende scoort, daar het wat betreft inkomende transfers nog niet wil vlotten. De onderhandelingen met VfB Stuttgart over Hiroki Ito lopen moeizaam, net als het contact met Dinamo Zagreb inzake Josip Sutalo. Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Carlos Forbs, Diant Ramaj en Jakov Medic werden al wel ingelijfd, al zijn zij niet allemaal gehaald voor de basis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Sjezus telegraaf. Is het echt zo moeilijk om toe te geven dat hij qua uitgaande transfers goed bezig is? Treurige mensen zijn jullie

8 augustus 2023 om 08:26

En toch mag je ook kritisch zijn, volgende week is de start van de competitie en Ajax heeft de selectie nog niet op orde.Ze mogen blij zijn met de eerste 3 wedstrijden van het seizoen, maar moeten nu wel snel doorschakelen na een verkoop willen ze klaar zijn voor clubs uit het linkerrijtje.

8 augustus 2023 om 08:37

Je mag altijd kritisch zijn, maar de lijn was duidelijk. Eerst verkopen en dan kopen. Is Mislintat ook opgedragen.

8 augustus 2023 om 08:38

Natuurlijk mag je kritisch zijn. Moet zelfs. De punten die jij aanstipt zijn punten waar ik ook niet blij mee ben en daar mag je inderdaad wat van zeggen. Alleen wat de Telegraaf doet is niet kritisch zijn; kritisch zijn is benoemen wat goed is maar ook zeker benoemen wat niet goed is en beter moet. Wat Verweij en Driessen doen is letterlijk alles wat Mislintat doet vanuit de negatieve kant belichten.

8 augustus 2023 om 08:42



Ik snap niet waarom de telegraaf hem niet gewoon steunt. Of hebben die meer baat bij onrust binnen de club zodat ze meer krantjes kunnen verkopen? je neigt te denken dat dat laatste de waarheid is. Maar een samenwerking met een club die het goed doet lijkt mij leuker dan een samenwerking met een club waar altijd onrust heerst. Ondanks dat die samenwerking formeel is opgezegd. De telegraaf is nog steeds de enige krant die gelieerd is via die media groep.

Overigens zou ik als ajax zijnde mijzelf helemaal niet meer binden aan een krant of medium. Ga alles gewoon lekker zelf fasciliteren. Dan behoud je ook een stuk meer rust binnen de achterban.

8 augustus 2023 om 08:55

Ik sluit ook niet uit dat het gewoon kinderlijk gedrag is bij de Telegraaf omdat ze boos zijn dat ze minder info krijgen.

Mislintat doet het gewoon prima met uitgaande transfers, en inkomend gaat wat langzaam. Maar daar zijn ook goede redenen voor (geen CL inkomsten, dus eerst verkopen voor je kunt kopen).

Tot slot moet ik wel lachen dat ze bij de Telegraaf Overmars credits geven en dan een lijstje noemen met daarin Daramy

8 augustus 2023 om 09:05

Daarbij kunnen we natuurlijk kritisch zijn op het feit dat de selectie er niet goed voor staat maar ze spelen europa league en vissen in een vijver waar sleutel spelers zoals het vervangen van bijvoorbeeld Kudus of Alvarez je gewoon veel meer geld kost dan 16 miljoen euro.

de opleiding Ajax ligt er altijd goed voor en om die reden leveren de spelers een goede zak geld op maar Ajax kan niet vissen in dezelfde vijver als bijvoorbeeld Engelse of italiaanse clubs. Daar hebben ze gewoon het salaris niet voor en helaas pindakaas voor ons allemaal ook de "aantrekkelijkheid" van de competitie valt daarin tegen.

Vroeger kon Ajax nog zeggen we spelen Champions League maar die kaart hebben ze dit jaar niet, dus zal je het helaas moeten gaan doen met spelers die kunnen groeien tot de nieuwe Alvarez, de Jong of de Ligt.

Daar mag toch ook realistisch over gedaan worden?

8 augustus 2023 om 09:57

@Mark Burst, kritisch oké, maar dit is het tegenovergestelde. Zelfs zijn successen worden toegeschreven aan iemand anders. Timber na een drama seizoen verkopen voor 40 mln. Is dankzij Overmars. Sterker nog zelfs het succesvol verkopen van zwaar gefaalde aankopen (waaronder een mispeer van Overmars zelf), wat toch zo'n 20 a 30% vertegenwoordigd van de teansferipbremgsten, wordt toegeschreven aan Overmars. Alsjeblieft zeg. Overmars heeft Ajax met een probleem opgezadeld wat alleen maar groter us geworden dankzij Sar en Hamstelaar. Spelers voor veel te hoge salarissen op de loonlijst, waarbij Ajax direct moet bezuinigen bij het een keer mislopen van CL. Mislintat is dit nu vakkundig op aan het lossen. Loost de hoge salarissen, is de afschrijvingen serieus omlaag aan het brengen en implementeert salarissen die automatisch stijgen en zakken met prestaties. Maar hey, dat is het succes van Overmars. Het is schandalig hoe weinig krediet de beste Mislintat krijgt. Sterker nog de vergelijkingen met Overmars zijn dus danig talrijk dat het bijna lijkt of Sven door Overmars is opgeleid. Verkopen doen ze beide uistekend, beide gaan solistisch te werk en zijn bij hun aankoopbeleid redelijk eigenwijs en beide weten voor een camera goed uit te leggen wat ze willen, wat er speelt en hoe het zich ontwikkeld. Grote verschil vooralsnog, Mislintat betrekt bij elke aankoop de scouting ipv het grootste deel, mislintat voelt zich prettiger voor een camera en vooralsnog heeft Mislintat geen vervaagde grens van normen en waarden waar Overmars Ajax zo in de problemen bracht.

8 augustus 2023 om 10:39

@Mark was al bekend en gemeld dus ook daar hoef je niet kritisch op te zijn. Was allang gedeeld door Steijn en Mislintat.

8 augustus 2023 om 10:52

@Mark Brust, welke topclub in Nederland is wel klaar dan? PSV heeft de selectie ook nog niet op orde en speelt vanavond haar eerste voorronde. Dan ben je toch ook te laat? Maar dit wordt alleen bij Mislintat genoemd. Feyenoord is toch ook alles behalve al klaar opnde transfermarkt? Is Ten Kloese ook te laat dan?

8 augustus 2023 om 19:52

Volgende week? Zaterdag speelt Ajax de eerste competitiewedstrijd alweer tegen Heracles. Anyway, ja het had allemaal wel wat sneller gemogen, maar ik heb er nog wel vertrouwen in dat er eind augustus een prima elftal staat. Je kunt niet te lang wachten, maar je moet ook niet in alle haast allerlei spelers gaan kopen die uiteindelijk niet voldoen.

8 augustus 2023 om 08:30

Om de credits te geven aan Overmars gaat wel wat ver, die Mislintat doet wel wat goed. Denk ook dat de transfers die tot nu toe gedaan zijn prima investeringen zijn voor de breedte maar daar moet Mislintat dan ook echt aan de bak. We zien basis spelers vertrekken maar de echte basis kwaliteit komt er niet voor terug. Leuk van de Boomen en Tahirovic maar als die het middenveld moeten gaan vormen dan houd ik mijn hart vast. Verdedigend zijn beide ondermaats. Is niet voor niets dat Taylor weer zo veel in de voorbereiding speelt die is toch beter dan hij vorig jaar liet zien en zeker beter dan genoemde heren. Hoop zelf dat Rulli geruild wordt tegen Gravenberch of minimaal Gravenberch anders een jaartje gehuurd wordt, dat is kwaliteit terughalen. Gravenberch op 6 en Berghuis en Taylor ervoor dat is het ideale middenveld. Er moet nog wel een rechtsbuiten bij in mijn ogen net als een spits voor de breedte want Brobbey doet het goed, net als Bergwijn overigens. Centraal achterin Sutalo alleen geloof ik niet in die Jappaner met maar een handvol interlands Zie liever dat Ajax Denswil haalt voor de breedte en Hato de kans geeft. (met dus af en toe Denswil)

8 augustus 2023 om 08:35

Xajacfa. Je noemt dat vd Boomen en Tahirovic niet kunnen verdedigen en dan moet Gravenberch op 6 gaan staan met Taylor en Berghuis? Over verdedigend een zwak middenveld gesproken zeg. Gravenberch is lui in verdedigend opzicht en absoluut geen nummer 6.

8 augustus 2023 om 08:35

Ik weet niet of je de voorbereiding heb gekeken, Tahirovic en van der Boomen spelen gewoon goed. Terwijl Taylor zowel deze voorbereiding als vorig seizoen nonchalant op het veld rondloopt, nauwelijks een toevoeging is, verdedigd amper mee, aanvallend alleen maar te korte ballen geeft. Hij is misschien wel de grootste oorzaak van alle counters die Ajax krijgt, brengt continue zijn eigen team in problemen.

8 augustus 2023 om 08:40

Boffen wij even dat jij niet over het selectiebeleid gaat xjafca! Zoals inke al zegt, jouw voorstel is verdedigend vele malen zwakker dan wat we nu hebben staan.

8 augustus 2023 om 08:42

Die gasten van de Telegraaf moeten toch zelf in de slappe lach schieten bij de onzin die ze steeds weer weten te verzinnen. Het is niet te bevatten wat die naar buiten durven te brengen. Raar dat die niet eens een keer voor de rechter hebben moeten verschijnen met al die verzinsels. Zou een goede zaak zijn als dit wel een keer gaat gebeuren. Wellicht dat ze zich dan weer bezig kunnen gaan houden met echte journalistiek.

8 augustus 2023 om 08:45

Taylor gaat zijn basisplaats terecht verliezen aan van den Boomen en dan terecht.

8 augustus 2023 om 11:18

klopt, die credits moeten niet naar overmars maar dat hoort allemaal toe aan van Gaal.... van Gaal heeft Overmars laten debuteren voor ajax en van hem een ajax man gemaakt, van gaal heeft ajax in de jaren 90 weer wereldwijd op de kaart gezet waardoor ajax hogere transfersommen krijgt dan de andere ED clubs. Dus verzoek aan telegraaf het even aan te passen zodat de juiste man de credits krijgt

8 augustus 2023 om 11:50

Zoveel geks schrijft hij volgens mij niet. Het is allemaal wat overdreven en suggestief, maar wat verwacht je, het is de Telegraaf. Natuurlijk heeft een nieuwe TD te maken met een erfenis. Overmars heeft veel geweldig gedaan, dat staat vast. En de spelers die nu goed verkocht worden heeft Overmars inderdaad gehaald, op Bassey na. Volledig normaal dat Mislintat die nu moet verkopen, zo werkt dat en hij gaat ook niet overdreven met de eer aan de haal. Ik denk dat de meesten hier in staat zouden zijn om dat geld binnen te halen. De opbrengst voor Bassey en Daramy hebben me verrast, maar ligt meer aan ‘wat de gek ervoor geeft’ dan knap onderhandelen geloof ik. ik heb het team dat Mislintat samenstelt nog geen officiële wedstrijd zien spelen, maar het ziet er niet best uit natuurlijk. Mensen zijn hoopvol maar wel gebaseerd op niets. Het staat in elk geval laat en langzaam klaar, er ontbreken nog zeker 2 basisspelers, wat mij betreft 4. Ook vrees ik dat hij een team samenstelt met spelers uit zijn netwerk in plaats van rekening te houden met waar Ajax voor staat. Wat ik wel leuk vind is dat er spelers komen die uitstralen en uitspreken dolbij en trots te zijn voor Ajax te mogen spelen, en dat Mislintat een termijn van 2-4 jaar voor ogen heeft. Dat betekent dat hij de taak begrijpt: saneren en opbouwen. Iedereen weet wat ontbreekt en Mislintat kan nu zijn klasse tonen door (snel) een waardige vervanger voor Timber (een snelle, sterke en echt vaardig voetballende CV) binnen te halen, het liefst twee backs die de huidige middelmaat doen vergeten, een spits en als Kudus vertrekt ook een rechtsbuiten. Succes, maar ik ga nog niet mee in de euforie van sommige supporters. Welbeschouwd ziet het er nog mager uit en met een trainer waarvan je je ook zeer kunt afvragen of die bij Ajax past. Ben blij dat hij de selectie conditioneel over de kling jaagt, dat ontbrak eraan. En hij heeft een ondankbare taak om nu nog niet te weten met wie hij de competitie begint. Maar als het eenmaal duidelijk is ben ik benieuwd of Sven een selectie op niveau heeft geleverd en of Maurice er iets Ajax waardigs van kan smeden. Vind zowel Steijn als Mislintat goed, realistisch, vriendelijk en leuk overkomen, positief verrast, maar daar kopen we niks voor uiteindelijk. Bij Ajax moet je altijd winnen en nog met mooi en leuk voetbal ook. Ik geef het je te doen.

8 augustus 2023 om 08:50

elstorro het is maar hoe je het bekijkt. Huntelaar verkocht er vorige zomer 2 voor dat geld
Maar eens hoor. Met name de transfer van bassey vind ik echt heel knap. Na zo'n seizoen (nagenoeg) geen verlies maken is haast winst.

8 augustus 2023 om 08:56

In deze heeft de telegraaf helemaal gelijk. Deze uitgaande transfers zijn te danken aan Overmars. Wel gezien ook wel de laatste. Hierna kan Mislintat laten zien ook dit soort uitgaande transfers te realiseren. Wat hij momenteel binnen haalt qua spelers is naar mijn mening ver beneden niveau ajax.

8 augustus 2023 om 09:42

Dit waren ook wel de verwachte verkopen (Timber, Kudus en Alvarez). Met Bassey en Daramy heb je mooi je geld terug gekregen met een kleine winst. Alleen dat zijn ongeveer 1 op 1 afschrijvingen. Ben alleen wel benieuwd hoe Ajax het volgend jaar gaat doen, al die aankopen heb ik nog nooit van gehoord dus kan er ook moeilijk een mening over geven.

8 augustus 2023 om 10:56

Iedereen neemt die man in bescherming en hij hoeft ook niet met de grond gelijk gemaakt worden, maar als Ajax met een bagger elftal de competitie in gaat, uitgeschakeld word voor de EL in de voorronde en de eerste klassieker kansloos verliest, dan piepen we wel anders.
Feitelijk heeft de Telegraaf gewoon gelijk. Versterkingen voor de basis zijn er gewoon niet. Niemand durft te handelen en je krijgt straks alleen paniek aankopen

Je moet die gasten bij de Telegraaf toch nageven dat het knap is hoe ze werkelijk bij ieder positief commentaar toch nog iets negatiefs erbij kunnen verzinnen

8 augustus 2023 om 08:38

En hoe ze het voor elkaar krijgen dat wij onder elk bericht verontwaardigd over ze zijn maar toch elke keer weer klikken en commentaar leveren.

Blijft mooi, Daramy zijn verdiensten van onze Duitse vriend. De rest zijn gewoon logische verkopen, die elke TD voor elkaar had gekregen. lijkt dit jaar nog niet te lopen bij Antwerpen, Overmars lijkt daar ook de transfers niet echt rond te krijgen, ook al blijft Overmars natuurlijk een wereld TD.

8 augustus 2023 om 08:26

Een wereld TD waarvan de vrouwelijke medewerkers snachts niet kunnen slapen, zich misdraagt waardoor de club in ernstige problemen is gekomen en ook nog eens geen administratie bijhield waardoor zijn opvolger geen actuele lijst met spelers en contactgegevens van makelaars heeft. Echt een wereld TD.

8 augustus 2023 om 08:41

De moraal politie slaat weer toe, we zijn enkele jaren verder, van alle #metoo bekende personen is het grootste deel vrijgesproken of is er niet eens een zaak van de grond gekomen. Ook bij Overmars zijn conclusie(s) getrokken naar anonieme tips en is er nooit een officiële melding binnengekomen waarvoor je hem kan veroordelen.

Ach ja, zijn administratie was inderdaad niet in orde, maar ik heb nog steeds liever een goede speler, dan een opgeruimd kantoor en middelmaat.

8 augustus 2023 om 08:52

Kouwearie ik ben het eens dat dit morele gedoe nu wel weer de kast in mag, maar laten we niet doen alsof dit een soort onopgeloste zaak is waar niemand zeker van weet hoe het zit. Overmars heeft zelf gewoon zijn misdragingen toegegeven en ook het onderzoek lijkt alles bevestigd te hebben.

8 augustus 2023 om 09:46

@ironmanunited,

"het onderzoek lijkt alles bevestigd te hebben" ?

Waar is hij dan precies op veroordeeld ?

Daarbij, wat heeft hij precies toegegeven?

8 augustus 2023 om 10:45

Er is geen rechtzaak aangespannen dus hij kan ook niet veroordeeld worden.
De klachten werden bij de Ajax directie gemeld en toen dit naar buiten kwam heeft Overmars toch aangegeven dat hij spijt had van de dingen waarvan hij beticht werd?
Hij heeft misschien niet expliciet aangegeven waarvoor, maar het lijkt me wel duidelijk waarvoor hij spijt betuigde.

8 augustus 2023 om 11:03

j3ro3ntj33__

Bij een intern onderzoek volgt geen veroordeling.

Verder:
"ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk.
Ik bied mijn excuses aan. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax"

8 augustus 2023 om 08:31

Hoe een wereld TD ? Hij heeft het aardig gedaan maar heb je wel eens gekeken dat ook de wereld TD een behoorlijk aantal miskomen heeft gedaan ? Ach het valt allemaal wel mee hoor de Telegraaf is gewoon bezig met stoken en hopen dat allen misgaat bij Ajax want de info is er niet meer dus kramen Verweij en Driessen allerlei onzin uit

8 augustus 2023 om 08:58

Denk dat Bassey ook een verdienste is van Sven hoor. Als je hier een maand geleden zou vragen voor hoeveel Bassey verkocht zou kunnen worden dan zou de overweldigende meerderheid een bedrag van 15 miljoen of minder zeggen.

Topdeals? Dat moet nog blijken. Als Ajax dit seizoen met 150 miljoen op de bank vijfde in de competitie wordt dan heb je toch behoorlijk gefaald. We lijken wel eens te dat het om sportieve organisaties gaat die als doel hebben om kampioen te worden, te winnen, niet om winst te maken.

8 augustus 2023 om 08:26

Als je denkt dat Ajax 150 miljoen op de bank heeft dan heb je de situatie niet bepaald juist in je hoofd hoor.

8 augustus 2023 om 08:27

Bij wijze van spreken. Weet jij precies wat de financiële stand is?

8 augustus 2023 om 08:29

Deze is in het geval van ajax ivm beursgenoteerd zijn redelijk makkelijk te vinden toch?

8 augustus 2023 om 08:30

Over een paar weken weten we dat als Ajax z’n jaarcijfers gaat publiceren. Maar Sanderr heeft gewoon een zeer terecht punt. Clubs houden nooit zoveel over uit transfers. Dat is hooguit 75 procent mits er geen doorverkooppercentages of andere afspraken met spelers zijn gemaakt.

8 augustus 2023 om 08:30

Nee, maar ik weet wel dat je bij verkoop van 150 miljoen dit bedrag niet volledig krijgt. Je mag blij zijn als je na belastingen, doorverkooppercentage, etc. de helft over houdt.

8 augustus 2023 om 08:38

Nee, niet exact - dat zullen we bij het bekendmaken van de volgende jaarcijfers vlak na de zomer weer weten. Tijdens het laatste communicatiemoment (de halfjaarcijfers van eind februari jl.) bedroegen de liquide middelen 41.5 miljoen euro. Daarnaast is het wel/niet kunnen betalen van een transfersom natuurlijk niet het enige wat ertoe doet bij het realiseren van een transfer, Ajax zat tot voor kort ook met een uit de pan gegroeid salarishuis, daar is door Mislintat ook al flink in gesneden (vertrek van Tadic, Timber, Alvarez, Grillitsch, Bassey). Ajax heeft vroeg in de transferperiode gewoon even de rem erop moeten houden mede vanwege het missen van de CL en bijbehorende financiele tekorten. Nu er enkele serieuze transfersommen binnen (gaan) komen is er meer ruimte om een klap op inkomende transfer te geven lijkt me.

8 augustus 2023 om 08:45

@sanderr: Daar heb je nog een heel belangrijk argument waar ik in mijn post nog helemaal niet bij stil had gestaan. Mislintat moet inderdaad saneren om de salarissen naar beneden bij te stellen. Dat moet gebeuren omdat Overmars eigenlijk te vette salarissen heeft uitgedeeld als je geen Champions Leauge haalt. Mislintat moet zijn aankopen doen met een minder goed gevulde portemonnee dan Overmars had (zeker de latere jaren). En nee, ik vind dat Overmars het fantastisch heeft gedaan. Maar zo makkelijk als de Telegraaf om Overmars op een voetstuk te zetten en alles van Mislintat negatief uit te leggen, vind ik triest en sneu.

8 augustus 2023 om 08:54

ajaxfan158 eens dat er zat vanaf gaat, maar belastingen zijn volgens mij nvt op een transfer. Ook al lees ik dat hier wel vaak. Belasting betaal je over gemaakte winst over een boekjaar. Als je je transferinkomsten dus "gewoon" herinvesteert betaal je geen belasting op een transfer.

8 augustus 2023 om 08:37

Ik snap je punt, maar tegelijkertijd gaat het wel over meerdere spelers waaraan of vorig jaar al beloofd is dat ze een stap mochten zetten deze zomer, of die super ongemotiveerd rondlopen, of het niveau totaal niet lijken te hebben. Dan vind ik de deals toch best netjes. Daarnaast zit er wel duidelijkheid achter de aankopen en ben ik blij dat er ook gekeken wordt naar het persoonlijke aspect. Er moet een gemotiveerd team komen te staan.

Zo kan die man ook nooit iets goeds doen. Wat goedkoop.

8 augustus 2023 om 10:24

Classic telegraaf dit.

Het afrekenen van Mislintat komt veel en veel te vroeg. Ik vind dat de Telegraaf een terecht punt heeft met de lange contracten. Maar om dat dan weer te gebruiken om ongeveer te zeggen dat Mislintat dus eigenlijk er niets voor heeft gedaan, lijkt me te simpel. Over 3 weken sluit de transfer window en dan moeten we kijken hoe we ervoor staan. Wat Mislintat zelf zei, en die begrijp ik, heeft hij 2 tot 3 transfer Windows nodig om zijn stempel te drukken. Geef het hem maar te doen, om wederom (net als afgelopen jaar) zoveel basisspelers te vervangen. Als er nu nog minimaal 2 toppers komen, ben ik tevreden. Dan moeten we in staat zijn om mee te doen voor de titel. En na komende zomer, moet het dan helemaal goed komen (of niet, als Mislintat toch niet levert).

8 augustus 2023 om 09:18




"heeft hij 2 tot 3 transfer Windows nodig om zijn stempel te drukken."

Absoluut begrijpelijk, maar bij een topclub krijg je die tijd vaak helaas niet. Weer een seizoen CL mislopen zou funest zijn. Nu hebben wij het nog kunnen compeneren met veel verkochte spelers. Volgend seizoen heb je niet heel veel spelers die je gelijk voor jackpot kan verkopen.

Ik vind Steijn tot nu redelijk goed overkomen. Staat prima voor de camera, alleen neemt Sven wel een groot risico met hem. Andere kant, voor dit seizoen maakt mij niet zoveel uit hoe er gevoetbald wordt. na vorig seizoen ben ik al blij als de jongens fit zijn en bal afjagen. Alles op alles gooien om bij top 2 te eindigen. Dan kan Sven verder bouwen me de CL gelden.

Onbegrijpelijk hoe Edwin vd Sar in 1(!!!) seizoen Ajax zover terug heeft gegooid Wereldprestatie dit. Een hele leegloop onder zijn bewind, vooral bij scouting



8 augustus 2023 om 09:58

De vraag is of we met Vd Sar en Overmars nu op een ander punt hadden gestaan. Overmars was ook fan van Schreuder. Overmars heeft ook mislukkingen aangekocht (qua balans heeft hij het natuurlijk fantastisch gedaan). Dit is gewoon even weer een reality check. Steijn was niet mijn favoriet, maar hij is er en komt voor mij ook gewoon goed over. Ben ook heel erg blij met Maduro en Bakkati schijnt echt een hele goede te zijn. We moeten inderdaad zorgen dat we minimaal 2e worden dit seizoen. Met 2 topaankopen moet dat ook echt mogelijk zijn. Sterker nog, ik denk met alleen Sutalo op RCV dat het misschien ook wel moet lukken. In Nederland (maar ook genoeg Ajacieden) worden PSV en Feyenoord wel heel groot gemaakt en wordt alles bij ons geminimaliseerd. Daarmee zeg ik niet dat we 'even 1e of 2e worden', maar de teksten van mening een dat we onder Twente en AZ gaan eindigen, dat zie ik echt niet gebeuren.

8 augustus 2023 om 09:29

Maar eerlijk, het is toch complete onzin.

"de lucratieve deals zijn volgens Verweij vooral te danken aan Overmars. De huidige technisch directeur van Royal Antwerp verlengde vorig jaar zomer het contract van Timber en legde ook Álvarez (contract tot 2025), Kudus (contract tot 2025) en Daramy (contract tot 2026) langdurig vast."

Vorig jaar zomer verlengde Overmars het contract van Timber terwijl hij in februari de laan als was uitgestuurd?

Tevens alsof lange contracten de uitvinding van Overmars zijn haha. Ja de meeste Td's sluiten contracten af voor maximaal 2 seizoenen zeker.

Al met al weer een bijzonder treurig item van de boys.

8 augustus 2023 om 10:06

Dat klopt ook zeker niet, maar de andere contracten heeft hij wel zo lang vastgelegd. Ik ben het tevens met je eens dat het een treurige bijdrage is die mijns inziens alleen maar bedoeld is om Mislintat verder af te breken.

Ik ben niet zo van dat bashen op dit tweetal, maar dit is toch wel een beetje zielig. Nou nou, wat een vakmanschap wat jongens voor een paar jaar onder contract te leggen! Bij elke fatsoenlijke club probeert de TD spelers te verlengen wanneer dat nodig is.
Er moet ook op het juiste moment besloten worden te verkopen. Het is gewoon netjes gedaan door Mislintat, maar dat strookt niet echt met hoe de Telegraaf gewoonlijk om zou gaan met Mislintat denk ik dan.

Ik heb eigenlijk ook de indruk dat Verweij steeds iets milder wordt, maar Driessen nogal vastgeroest zit in zijn zurigheid.

8 augustus 2023 om 09:22



Bbl98

Het is jammer dat zij niet het hele verhaal geven. Ja, Overmars was een vakman maar maakte ook fouten. Oa Magallan en Bande ook langdurige contracten gegeven wat veel heeft gekost en niets opgeleverd.

Wilde Mazzroui niet meer laten verdienen waardoor de jongen transfervrij weg is. Had hem gewoon verlengd en die jongen zou dan waarde vertegenwoordigen en we zouden een kanjer op rechts hebben. Dure fout.

Te laat met verlengen van oa Gravenberch, Brobbey, Rijkhoff en nog wat andere talenten. Had hier te weinig aandacht voor

Klaassen voor te veel geld gehaald en te hoog contract. Had liever een talent gezien voor die positie



8 augustus 2023 om 09:57

Eens. Wat betreft Mazraoui weet ik het niet goed, ik heb ook geen idee wat die gevraagd heeft destijds. Dat is natuurlijk wel het lastige. Dat zou ook onrealistisch veel kunnen zijn.

Maar hij stak inderdaad te weinig tijd in het verlengen van getalenteerde jeugd, hoewel Mislintat dat volgens mij (terecht) overlaat aan Huntelaar. Dat vind ik eigenlijk ook wel een goede ontwikkeling. Een extra man voor wat support daarmee.

"de huidige technisch directeur van Royal Antwerp verlengde vorig jaar zomer het contract van Timber"
Toen was Overmars toch allang weg?

Overmars is begin februari 2022 opgestapt bij Ajax. Volgens Verweij verlengde Overmars vorig jaar zomer (dit was eind augustus 2022) het contract van Timber. Goed bezig Verweij, lekker krantje maken!

Zie zelf overmars nog bij manchester united terechtkomen.
Ten hag weet wat hij aan hem heeft.



hahahah dit is toch totale idioterie. Ja, Overmars heeft veel goede dingen gedaan, maar in zijn laatste paar jaar heeft hij ook echt veel hele grote fouten gemaakt, waardoor Ajax nu in een onnodige financiele situatie is beland dat we door het mislopen van CL voetbal een groot gat moesten dichten voordat we op de markt konden gaan. Hij heeft salarissen van 3-4 miljoen per jaar gegeven aan spelers zoals Klaassen, Berghuis die dat geld Totaal niet waard zijn. Bovendien was hij ook diegene die in eerste instantie interesse had in Wijndal en Bergwijn die ook niet echt uit de verf zijn gekomen. Laatsgenoemde heb ik overigens wel vertrouwen in.

Over de uitgaande transfers, nu blijkt dat Sven het ook in zijn vingers heeft om spelers goed te verkopen willen ze natuurlijk de credits weer geven aan Overmars omdat dat een van de pluspunten was van Overmars, hij wist zelfs middelmaat te slijten, maar nu laat Sven zien dat hij dat net zo goed kan zo niet beter.

En natuurlijk omdat Overmars zijn piemeltje niet in zn broek kon houden zaten we een jaar zonder fatsoenlijke TD (ook dankzij onkunde van vd sar natuurlijk), waardoor Sven een gigantische puinhoop heeft moeten opruimen deze zomer voordat hij zelf echt kon beginnen met aankopen en het bouwen van het nieuwe Ajax. Maar dat laatste benadrukken ze nooit bij de Telegraaf. Alles maar belichten in negatief opzicht wat betreft Mislintat. Ze zijn extreem zuur dat er nu een TD loopt die niet alles lekt naar hun.

8 augustus 2023 om 09:27

Sammyr

"hij heeft salarissen van 3-4 miljoen per jaar gegeven aan spelers zoals Klaassen"

Berghuis is het wel waard.

Klaassen onbegrijpelijk, ook omdat hij rond 12 mil gekost had. Grotere fout was ook dat hij niet zo een salaris wilde betalen aan Mazzroui, waardoor die jongen transfervrij weg is. Die zou nog waarde vertegenwoordigen ipv Klaassen.
Hadden we nog een super rechtsback gehad.

We hadden al en ervaren elftal dus Klaassen was overbodig. Voor die 12 miljoen had een goede talent gehaald kunnen worden die rustig had kunnen wennen en nu een basisspeler zijn.

8 augustus 2023 om 09:49

Berghuis is dat in mijn optiek niet waard. Hij kan aardig meedoen maar trekt de kar amper, zulke salarissen moet je alleen geven aan spelers zoals Tadic, die echt een leider zijn voor het team en het verschil maakt. Ik zou 2 miljoen per jaar voor Berghuis al meer dan genoeg vinden voor wat hij op het veld brengt.

Berghuis is dat natuurlijk wel meer waard dan Klaassen, dat Klaassen zoveel verdient is het meest schrijnende van alles.

Wat betreft Mazz, dat was idd ook een grote fout, of het niet weten te verlengen van Gravenberch en Brobbey. Als je dat geld van Klaassen had gebruikt om die 3 jongens te verlengen dan had je veel meer geld kunnen vangen ipv geld zien verdampen in een speler met weinig tot geen restwaarde. Al met al best veel hele grote fouten die zijn gemaakt door Marc.

Klopt toch wat ze stellen? Het is Overmars die ze gehaald heeft en Mislintat die ze thans mag verkopen. Dat laatste moet hij goed uitonderhandelen, maar hij moet het uiteindelijk doen met wat zijn voorgangers hem gegeven hebben.

Ik denk dat velen hier voetbal benaderen als fan of idealist en soms te weinig het besef hebben dat het ook gewoon business is waar het draait om winst maken. Vanuit die optiek zijn spelers ook gewoon handelswaar - dan kijk je niet naar kwaliteit, maar simpele statistieken: overgebleven looptijd contract, salaris, wat andere voorwaarden: simpele rekensom en daar is je transfersom.

Dit is een van de redenen dat juist Mislintat is aangetrokken: hij heeft namelijk ervaring bij Dortmund dat net als Ajax beursgenoteerd bedrijf is met aandeelhouders. We kunnen hem nog niet beoordelen op basis van zijn aankopen (die hebben we nog niet volop in aactie gezien) maar als onderhandelaar kan hij mij bekoren.

8 augustus 2023 om 09:32

"klopt toch wat ze stellen? Het is Overmars die ze gehaald"

Het gaat er om dat die jokers selectief zijn. Ze benoemen nu alleen een paar voorbeelden die vakman Overmars goed gedaan heeft. De fouten die hij gemaakt heeft (die Ajax ook kapitalen gekost heeft, bijv Magallan, Bande, langdurig duur contract Klaassen) benoemen zij opzettelijk weer niet.

Laatste verlenging van Timber was in de zomer en toen was Overmars al weg.

Het is bedriegen wat zij doen, om iemand nu al kapot te maken. Voordat de man iets deed, waren zij al bezig met karaktermoord te plegen op hem. Wegzetten als data-Duitser etc.

8 augustus 2023 om 10:05

Het feit dat ze selectief zijn, heeft weinig te maken met het waarheidsgehalte dat gesteld wordt.

In dit geval wordt erop ingehakt vanwege de afzender, niet de daadwerkelijke boodschap. En bij het beoordelen van wat iemand stelt, dien je primair en voornamelijk naar de stelling te kijken - niet wie de stelling geeft. Er wordt gereageerd omdat dit Mike Verweij en Valentijn Driessen zijn, niet om de inhoud van wat ze zeggen.

Ook jouw reactie zit daarvan vol: jokers, bedriegen, karaktermoord, wegzetten. Dat zijn suggestieve tegenreacties. Op de daadwerkelijke boodschap wordt slechts 1 concreet tegenargument gegeven - over situatie Timber (tegenover 4 suggestieve bewoordingen over de afzender).

8 augustus 2023 om 10:34

Vreemde reactie dvh. MrKrillin gaat naast enkele verwensingen juist goed in op de boodschap:

Ze benoemen nu alleen een paar voorbeelden die vakman Overmars goed gedaan heeft. De fouten die hij gemaakt heeft (die Ajax ook kapitalen gekost heeft, bijv Magallan, Bande, langdurig duur contract Klaassen) benoemen zij opzettelijk weer niet.

Dat is dus niet alleen het stukje over Timber.

Daarbij is het toch logisch dat veel meningen gekleurd zijn over deze
2 “journalisten”? Ze hebben eerder in alle macht zonder succes Ten Hag kapot proberen te maken. Dat zijn Ajacieden nog lang niet vergeten.

De vuilspuiterij van de Telegraaf houdt nog wel een tijdje aan, zo ook de banden en het klakkeloos overnemen van VZ en De Telegraaf en ook wat er tijdens uitzendingen van de diverse Veronica uitzendingen wordt gebrabbeld. De Telegraaf is een slechte verliezer nu ze niet meer het preferred media uithangbord zijn.

Stemmingmakerij.

Die Mislintat moet toch werken met wat voorgangers hebben neergezet? En voorlopig hebben ze er flink de gang in inmiddels met aankopen. Of dat wat wordt is de vraag maar dat was bij Overmars ook.

Hoe kan vorig jaar zomer verlengd zijn door Overmars als die al in Februari weg was?

Het begint wel triest te worden de hoeveelheid negatieviteit de telegraaf over Ajax schrijft!

8 augustus 2023 om 10:30

En het is nog gelogen ook

De lucratieve deals zijn volgens Verweij vooral te danken aan Overmars. De huidige technisch directeur van Royal Antwerp verlengde vorig jaar zomer het contract van Timber

Beetje vermoeiend om iedere dag meerdere berichten over Sven Mislintat voorbij te zien komen. is er ook nog voetbalnieuws buiten iedere verstopte WC op het Ajax-complex?? Ja, ik weet het, ik hoef er niet op te klikken; maar waar kan ik dan wel op klikken? gevoeld 8 op de 10 stukjes zijn Ajax.

Nog zo een dingetje; waarom lijkt het zo een groot probleem dat Mislintat Duits is? letterlijk iedere stukje moet dat nog extra benoemen; de Duitser, de data-Duitser, etc. zelfde toen bij Schmidt als PSV trainer ook. Werken er ook mensen van buitenlandse komaf bij VZ die iedere keer door collegas herinnert worden dat ze NIET Nederlands zijn? Wat is de meerwaarde van de constante herhaling?

Hahaha, wat droevig dit. Je zou ook eens positief nieuws brengen over Sven. Het is echt een heksenjacht geworden tegen die beste man.
Mag hopen dat Ajax zometeen de contacten met de Telegraaf verbreekt en ze een verbod oplegt op interviews en weigert nog op het terrein te komen.

Sinds Ajax de samenwerking met de telegraaf heeft beeindigd, kan er werkelijk geen complimentje meer vanaf richting Mislintat. Wat kinderachtig dit.

Wat een onvoorstelbaar dom gezwam van dit rioolkrantje en deze twee pseudo journalisten. Lastig natuurlijk om je eigen domme gezwam te moeten weerleggen.

Het begint wel steeds erger te worden, gewoon maar een beetje wat verzinnen om een krant vol te krijgen.

Overmars vertrok in Februari, wel mooi dat hij in Augustus nog even speler bij liet tekenen.
Zo zie je maar, zelfs als hij niet in dienst van Ajax is, is hij van absolute meerwaarde.

Dit opzichtig zoeken naar iets om te bashen begint wel trieste vormen aan te nemen. Straks gaan ze nog een artikel aan wijden hoe het enorm stinkt op de WC als Minsilat een grote boodschap heeft gedaan.

Aan de verkoopkant doet Mislintat gewoon goede zaken. Net als dat Overmars ook deed, en weer deels profiteerde van het werk van de Boer en de jeugdafdeling. En inderdaad, Mislintat moet echt wel snel met directe versterkingen komen, al is een transferperiode niet altijd appeltje eitje. Het zijn altijd drie partijen die een steentje bij moeten dragen, en als er ook maar een steigert en/of weigert, kan zoiets afketsen, of lange onderhandelingen vergen. Dus simpel gezegd, eind augustus is de afrekening. Wel of geen kans op het startgeld CL van 70 miljoen bij de start in 2024. En is het wel cruciaal om te slagen. En het zou koren op de molen van de huidige Ajax vijand - De Telegraaf - zijn als dit niet slaagt. En dan maar hopen dat mocht er een andere TD worden aangesteld, die een open lijn heeft naar Driessen/verweij. Want dan komt alles goed.

Stel je voor hè dat je mislintat voor 1 keer een keer de credits geeft. Nee ze krijgen het hun mond niet uit.

De lucratieve deals zijn volgens Verweij vooral te danken aan Overmars. De huidige technisch directeur van Royal Antwerp verlengde vorig jaar zomer het contract van Timber

Knap dat ie vanuit België nog even het contract van Timber openbrak. Echt klassen van overmars hè Mike.

Anders zuig je nog wat meer onzin uit je dikke duim

Wat is er zo bijzonder aan contracten van een aantal jaar? Dat is heel normaal, sowieso voor jonge spelers. Dit heeft gewoon echt niks meer te maken met objectief commentaar geven op hoe het bij Ajax gaat. Er komen nu alleen maar negatieve dingen vanuit de TG richting Ajax, en als nu zelfs dit soort rare en verdraaide argumenten worden gebruikt, wordt het wel heel erg duidelijk wat de Telegraaf aan het doen is.

Oeff.. ben benieuwd wat voor complimenten een toekomstig TD van Chelsea zou gaan krijgen.. zou die dat overleven?

Heerlijk die verborgen frustratie van de Telegraaf. Ik hou van dit soort taferelen. Lekker genieten.

Natuurlijk profiteert Ajax nog voor een groot gedeelte van het werk van Ten Hag en Overmars, de successen in de CL hebben Ajax spelers een hogere status gegeven. De transfer vergoedingen zijn daar ook nog een gevolg van. Als ondernemer weet je dat de kosten altijd voor de baten uitgaan. Dat wist Overmars als geen ander. Dat de selectie nu nog steeds niet op orde is, laat zien dat er weinig ondernemersgeest bij Ajax zit op dit moment. Hopelijk brengt Alex Kroez daar verandering in

Wat een enorm gefrustreerde nepjournalisten daar bij de Telegraaf. Het is SBS Shownieuws maar dan op voetbalgebied. Continu zoeken naar negativiteit omdat ze blijkbaar niet meer voldoende bronnen hebben. Ik ben ook nog geen fan van Mislintat, maar je kunt niet ontkennen dat hij wat verkopen betreft het niet slecht doet. Wat betreft het halen van spelers, ben ik sceptisch, maar ook Overmars had hierbij regelmatig enorme miskopen. Wel vind ik de basiskwaliteit van veel aankopen van Overmars veel beter dan die van Mislintat. Vd Boomen, Tahirovic en Medic zijn geen enorme talenten met heel veel potentie. Verder is de selectie bij lange na nog niet compleet. Dát kun je Mislintat wel verwijten.

Klopt gewoon als een bus, is ook geen hogere wiskunde toch?
Maakt verder ook niet wie het schrijft. Laat Sven het dit jaar maar zien en de komende jaren...

Poeha. De Telegraaf mannetjes laten zich wel heel erg kennen. Nu de lekkende kraan dicht is. Maar goed laat ze lekker lallende.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren