voetbalzone

Swansea City ondanks doelpunt De Guzman uitgeschakeld in beker

Thijs Post16 feb 2014, 15:22
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2014, 15:22
Advertentie

Everton is zeker van een plek bij de laatste acht ploegen van de FA Cup. De hoogvlieger van de Premier League had het zondag weliswaar even lastig met competitiegenoot Swansea City, maar uiteindelijk trokken de manschappen van manager Roberto Martínez toch redelijk eenvoudig aan het langste eind: 3-1.

voetbalzone

Lacina Traoré stond nog geen wedstrijd in de basis van Everton, maar zondag mocht de van AS Monaco gehuurde aanvaller beginnen in het FA Cup-duel met Swansea City. Het werd een debuut om van te dromen, want al na vier minuten zette de aanvaller zijn ploeg op 1-0. Dat deed hij zeer stijlvol, door Swanea-keeper Gerhard Tremmel te verschalken met een hakbal. Het was dus een droomstart voor Everton-manager Roberto Martínez, die in het verleden nog actief was bij Swansea City.

Lang bleef de positieve marge voor the Toffees echter niet op het bord staan en dat kwam door een Nederlander. Jonathan de Guzman, de enige Nederlander op het veld (Dwight Tiendalli en Michel Vorm zaten op de bank), kopte na een kwartier spelen steenhard binnen. Daarna was het woord weer aan de thuisploeg. Steven Pienaar raakte de lat, Traoré werkte de rebound in de handen van Tremmel.

De Duitser onder de lat van Swansea had het een stuk drukker dan zijn collega aan de andere kant en het was wachten op een doelpunt. Die zou na dik een uur vallen: invaller Steven Naismith profiteerde van een slappe terugspeelbal van Neil Taylor. Naismith verschalkte Tremmel en hij tekende op die manier voor zijn vierde doelpunt in zijn laatste vijf wedstrijden. De komst van Naismith bleek een gouden greep: hij verdiende niet veel later een strafschop en Leighton Baines faalde niet van elf meter.

Bezig met laden …