voetbalzone

Swansea City reageert en maakt vraagprijs bekend: 56 miljoen euro

Daniel Cabot Kerkdijk02 jul 2014, 00:45
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2014, 00:45
Advertentie
voetbalzone

Swansea City versterkte zich al onder meer met Lukasz Fabianski en Bafétimbi Gomis, maar de directie houdt ook rekening met uitgaande transfers. Diverse media in Engeland schrijven woensdag dat de club uit Wales achter de schermen, op verzoek van enkele Premier League-clubs, de vraagprijs voor een drietal voetballers bekend heeft gemaakt: Wilfried Bony, Michel Vorm en Ben Davies.

Bony, 25 jaar, kost een jaar na zijn komst van Vitesse al de lieve som van 31 miljoen euro. De aanvaller wordt met onder meer Liverpool en Tottenham Hotspur in verband gebracht. De bonkige Ivoriaan was afgelopen seizoen goed voor 25 doelpunten in 48 duels voor the Swans en maakte op het WK in Brazilië twee treffers. Ivoorkust strandde desondanks in de groepsfase van het mondiale toernooi.

De vijf jaar oudere Vorm heeft een prijskaartje van tien miljoen euro. De doelman had niet verwacht dat Fabianski aan het keepersgilde zou worden toegevoegd en geniet net als Bony interesse van Liverpool en Tottenham. Het contract van de Oranje-international loopt nog twee seizoenen door. Davies, een 21-jarige linksback, kost circa vijftien miljoen euro. De Welsh international staat net als Bony en Vorm op een schaduwlijst van Tottenham en Liverpool. Bij laatstgenoemde club staat Brendan Rodgers, voormalig trainer van Swansea City, voor de selectie.

Bezig met laden …