Swansea City verslaat Chelsea na opzichtige blunders Ivanovic

Daniel Cabot Kerkdijk09 jan 2013, 21:41
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2013, 21:41

Chelsea heeft woensdag een teleurstellende nederlaag geleden in de eerste wedstrijd van de halve finale van de Capital One Cup. Het team van manager Rafael Benítez ging op Stamford Bridge onderuit tegen Swansea City: 0-2. De Spaanse revelatie Michu zorgde met zijn zestiende officiële doelpunt van het lopende seizoen voor de 0-1 en in de slotfase liepen de bezoekers verder uit. Zodoende hebben the Swans een goede uitgangspositie voor de return in het eigen Liberty Stadium.

/

De spelers van Chelsea zochten bedremmeld de kleedkamers op na het horen van het rustsignaal. De eerste degelijke aanval van Swansea City, in minuut 37, resulteerde meteen in het openingsdoelpunt. Jonathan de Guzman ontving de bal rechtstreeks van Branislav Ivanovic en zag hoe Michu het leer uitstekend achter Ross Turnbull schoot: 0-1. Een bittere pil voor Chelsea, dat zelf diverse kansen onbenut had gelaten. Juan Mata, tot tweemaal toe, Ramires en Ivanovic probeerden tevergeefs Gerhard Tremmel te passeren.

Na de onderbreking maakte Chelsea nadrukkelijk jacht op de gelijkmaker. Het merendeel van de pogingen was net als voor rust echter niet doelgericht en zodoende hield het team van Michael Laudrup, die Dwight Tiendalli na een uur spelen liet invallen, continu stand. In de laatste twintig minuten opteerde Benitez voor de inbreng van Frank Lampard, Demba Ba en Marko Marin, maar ook zij konden het verlies van the Blues niet voorkomen. Na een fout van opnieuw Ivanovic was het voor Danny Graham een koud kunstje om in de extra tijd voor de 0-2 te zorgen. Ba leek daarna de 1-2 te maken, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.