Swansea kan opmerkelijke statistiek tegen Everton niet veranderen

Bart Kruyt11 apr 2015, 15:38
Laatst bijgewerkt: 11 apr 2015, 15:38

Swansea City mag trots zijn op wat het allemaal heeft bereikt, maar tegen Everton wil het maar niet echt lukken voor de club uit Wales. Swansea wist in competitieverband nog nooit te winnen van the Toffees en daar kwam zondag, bij de twintigste poging, geen verandering in. Everton pakte een punt in het Liberty Stadium (1-1), waar Marvin Emnes nog belangrijk was voor Swansea.

Emnes was nog op de bank begonnen, maar kwam al na ruim een kwartier spelen in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Bafétimbi Gomis. Hij was nog verantwoordelijk geweest uit de beste kans van de openingsfase van het duel, maar Tim Howard pakte de inzet van Gomis uitstekend. Swansea was in de eerste helft de bovenliggende partij en leek ook op voorsprong te komen, toen Jonjo Shelvey scoorde. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd en hierna kwam Everton beter in de wedstrijd.

Lukasz Fabianski greep nog goed in bij een knal van Seamus Coleman, maar werd kort voor rust alsnog gepasseerd. Een voorzet van James McCarthy kwam terecht bij Aaron Lennon, die de bal eerst nog kon controleren en vervolgens goed binnenschoot. Swansea moest in de tweede helft dus in de achtervolging, maar noemenswaardige kansen vielen er lange tijd niet te noteren. Howard werd niet serieus op de proef gesteld en Everton leek gemakkelijk stand te houden.

Ruim twintig minuten voor tijd werd de voorsprong echter toch verspeeld: Emnes vocht een duel uit met Coleman, die naar de grond ging en de bal met zijn hand wegtikte. Scheidsrechter Michael Oliver floot voor een handsbal en gaf een penalty aan Swansea, die werd binnengeschoten door Shelvey. De thuisploeg ging hierna nog op zoek naar meer, maar Howard liet zich niet nog eens passeren. Op de ranglijst verandert er door deze remise niets: Swansea staat achtste in de Premier League en Everton twaalfde.