Swansea teert op goals Bony en gaat naar play-offs Europa League

Bart Kruyt08 aug 2013, 21:40
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2013, 21:40

Swansea City heeft zich geplaatst voor de play-offronde van de Europa League. The Swans wonnen vorige week met 4-0 van Malmö FF en donderdag eindigde de return in een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Wilfried Bony, die vorige week twee keer scoorde én een assist leverde, zag een treffer vanwege buitenspel worden afgekeurd. De club uit Wales gaat vrijdag dus in de koker voor de loting van de laatste voorronde: Swansea kan zijn rentree maken in een Europese groepsfase.

/

Michael Laudrup sprak vorige week donderdag van ‘de perfecte avond’, maar die woorden zal hij na de return waarschijnlijk niet bezigen. Zijn ploeg maakte niet zoveel indruk als in het eigen Liberty Stadium, mede doordat hij zeven wijzigingen doorvoerde. Bony en Michu bleven wél staan en zij creëerden na vier minuten een grote kans. De Ivoriaan vond zijn kompaan, die de bal echter net naast krulde. Malmö had na twee minuten overigens al op voorsprong kunnen komen: Jiloan Hamad bediende Pawel Cibicki, maar laatstgenoemde knalde in kansrijke positie ver naast.

Na tien minuten vond Swansea, dat door de winst van de Capital One Cup Europa in mocht, meer het ritme en kwam het positiespel beter tot uiting. Malmö, de huidige runner-up van de Allsvenskan, mocht de handen dichtknijpen dat het bij rust nog 0-0 stond. Michu werd na twintig minuten vrij voor de doelman gezet, maar Johan Dahlin redde met de borst, en Wayne Routlegde liet ook een grote mogelijkheid liggen. Bony leek de Britten kort voor rust toch op voorsprong te zetten, maar zijn treffer ging vanwege buitenspel niet door. In de tweede helft daalde het speltempo.

Swansea hield rekening met de competitiewedstrijd tegen Manchester United van volgende week zaterdag en Di Blåe met de topper tegen AIK. De ruim 11.500 toeschouwers in het Swedbank Stadion zagen het duel in wandeltempo worden afgewerkt. Bony probeerde in zijn eentje nog wel gevaar te stichten, maar serieus dreigend werd de Ivoriaan niet meer. Jonathan de Guzman kreeg ook nog wel een goede kans, maar zijn inzet ontbeerde kracht. Hierdoor bleef het bij een brilstand in Zuid-Zweden, waar Michel Vorm de hele wedstrijd op de reservebank zat.