voetbalzone

Sydney FC neemt afscheid van Juninho

12 apr 2008, 18:55
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2008, 18:55
Advertentie
Oswaldo Giroldo Júnior, beter bekend als Juninho of Juninho Paulista, behoort niet langer tot de selectie van Sydney FC. De voormalig Braziliaans international kon het niet eens worden over de financiële voorwaarden van een nieuw contract en besloot bij de Australische club te vertrekken.

Juninho (35) ging in augustus vorig jaar in op de aanbieding van de Australiërs, die eerder naast diensten van spelers als Phillip Cocu en Robbie Fowler grepen. Een succes werd het echter niet. Mede door een zware schouderblessure kwam hij het voorbije seizoen slechts in vijftien ontmoetingen binnen de lijnen.

De voormalig speler van Middlesbrough vervulde bij de ploeg van Branko Culina de rol van marquee player, een speler die een salaris mag verdienen dat boven het gemiddelde salaris ligt. Door de komst van aanvaller John Aloisi zag Juninho echter de financiële kant van het verhaal drastisch veranderen en besloot hij om te vertrekken.

Juninho had vorig jaar zomer eigenlijk zijn zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Engeland, waar hij goede herinneringen heeft aan zijn verblijf bij Middlesbrough. Derby County en Hull City waren echter niet in staat om aan zijn wensen te voldoen.
Bezig met laden …