voetbalzone

Sydney van Hooijdonk is niet meer welkom bij Bologna

Wessel Antes11 jul 2023, 14:55
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2023, 14:55
Advertentie

Sydney van Hooijdonk is niet welkom tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen van Bologna, zo meldt Voetbal International dinsdagmiddag. De 23-jarige spits heeft van zijn werkgever te horen gekregen dat er niet op hem wordt gerekend komende woensdag, wanneer de eerste training op de planning staat. Van Hooijdonk, die bij Bologna nog tot medio 2025 vastligt, mag ondanks zijn goede uitleenbeurt aan sc Heerenveen een nieuwe werkgever uitzoeken.

Het nieuws komt als een verrassing, daar Van Hooijdonk vorige week nog aangaf met Bologna op trainingskamp te gaan. In het afgelopen seizoen speelde de Bredanaar 39 officiële wedstrijden voor Heerenveen, waarin hij goed was voor 19 doelpunten en 1 assist. Toch is Motta niet onder de indruk van de Nederlandse jeugdinternational, waardoor hij deze zomer geen kans krijgt om te concurreren met Joshua Zirkzee en Marko Arnautovic. Volgens Transfermarkt is Van Hooijdonk momenteel 6 miljoen euro waard, maar mogelijk kunnen clubs hem goedkoper oppikken.

Van Hooijdonk heeft niet met Motta zelf gesproken, maar kreeg het nieuws te horen van technisch directeur Giovanni Sartori. De rechtspoot krijgt dus ook niet de kans om bij zijn werkgever aan zijn conditie te werken. Bologna hoopt Van Hooijdonk op korte termijn van de hand te doen, aangezien hij volgens de trainersstaf totaal overbodig is. I Rossoblù betaalden in 2021 zo’n 735.000 euro aan NAC Breda om Van Hooijdonk over te nemen. Mogelijk levert de aanvalsleider de club nog wat financiële winst op dankzij zijn goede prestaties in Friesland.

Van Hooijdonk was vorige week woensdag nog erg positief over zijn kansen bij Bologna. “De club heeft het heel goed gedaan en wil nu door. Ze hebben gezegd dat ze van alle spelers die vorig seizoen verhuurd waren, mij als enige graag willen meenemen op trainingskamp. De eerste wedstrijden ga ik spelen. Een paar jongens zijn er ook nog niet. Dus wat dat betreft liggen er kansen. We spelen leuke wedstrijden, ook nog een aantal in Nederland.” Wel gaf hij aan voor meerdere dingen open te staan. “De zomer is net begonnen, er kan nog zoveel gebeuren. Ik kijk gewoon wat er komt.”

Bezig met laden …