voetbalzone

‘Sydney van Hooijdonk kan bij Feyenoord in voetsporen van vader treden’

Jonathan van Haaster22 jul 2023, 22:38
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2023, 22:38
Advertentie

Feyenoord is in de markt voor Sydney van Hooijdonk, zo meldt 1908.nl zaterdagavond. De spits, die afgelopen seizoen zijn kwaliteiten liet zijn bij sc Heerenveen, lijkt op weinig toekomst te kunnen rekenen bij Bologna. In De Kuip zou Van Hooijdonk de opvolger kunnen worden van Danilo, die nog altijd in de concrete belangstelling staat van Rangers FC.

1908.nl schrijft dat de technische staf van Feyenoord het ziet zitten in Van Hooijdonk, die eerder deze zomer leek te gaan voor zijn kans bij Bologna. Trainer Thiago Motta had echter een vervelende mededeling in huis voor de Bredanaar: hij kwam niet in de plannen van de oefenmeester voor. Ondanks dat hij nu wel weer meetraint, lijkt er weinig tot geen toekomst te zijn voor Van Hooijdonk bij Bologna. Feyenoord heeft nog geen officiële toenadering gezocht bij Bologna, maar de verwachting is dat dit snel gaat gebeuren. Van Hooijdonk kende vorig seizoen een uitstekend jaar voor Heerenveen, dat hem huurde van Bologna. De aanvaller was in de Eredivisie goed voor zestien treffers, terwijl hij er ook nog eens drie maakte in de TOTO KNVB Beker.

De 23-jarige Van Hooijdonk staat nog tot medio 2025 onder contract in Bologna, dat naar alle waarschijnlijkheid niet moeilijk zal doen over een vertrek van de Nederlander. Aanvankelijk luidden de berichten dat Bologna acht miljoen euro voor hem vraagt, maar vanwege zijn geringe toekomstperspectief lijkt een transfer naar Rotterdam-Zuid tot de mogelijkheden te behoren. Zijn mogelijke komst hangt volledig samen met het mogelijke vertrek van Danilo. De Braziliaan begon het afgelopen seizoen nog als basisspeler onder trainer Arne Slot, maar gedurende het seizoen kwam hij op de bank terecht door de stormachtige ontwikkeling van concurrent Santiago Giménez. De Schotse topclub Rangers FC heeft al drie aanbiedingen neergelegd bij Feyenoord voor Danilo, zonder resultaat.

Van Hooijdonk staat open voor een transfer naar de regerend landskampioen. Bij Feyenoord ontwikkelde zijn vader Pierre van Hooijdonk zich tot clubicoon. De oud-international bezorgde de Rotterdammers bijna eigenhandig de UEFA Cup in 2002. Eerder op de dag maakte Het Laatste Nieuws bekend dat Feyenoord zijn vizier ook gericht heeft op de Japanse spits Ayase Ueda. De komst van de aanvaller van Cercle Brugge lijkt wel een duurdere operatie te worden dan die van Van Hooijdonk. Cercle-voorzitter Carlos Aviña liet weten 'minimaal tien miljoen euro' te willen zien voor de spits, die in het afgelopen seizoen tot liefst 22 treffers in de Jupiler Pro League kwam.

Bezig met laden …