voetbalzone

Szczesny: ‘Er zijn er een paar die verliezen echt háten, waaronder hij’

Erik van Dam13 okt 2014, 13:46
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2014, 13:46
Advertentie

Arsène Wenger trok in de zomer een fors bedrag uit om Alexis Sánchez over te mogen nemen van Barcelona: de Chileen arriveerde voor een transfersom van zo’n 40 miljoen euro in Londen. Met twee goals in zes wedstrijden leverde Alexis al een productieve bijdrage in de Premier League bij Arsenal, maar ook met zijn mentaliteit is hij een grote aanwinst. Dat zegt teamgenoot Wojciech Szczesny.

voetbalzone

“Alexis heeft een enorme passie voor voetbal. Iedereen wil ieder simpel partijtje op de training winnen, maar er zijn er altijd een paar die verliezen echt háten, waaronder hij. Als hij dreigt te verliezen neemt hij de bal, dribbelt hij iedereen voorbij en scoort hij: soms zelfs heel mooi!”, weet Szczesny. “Daar bovenop is hij nog eens een heel goede voetballer en een echte aanwinst. Ik weet zeker dat we nog veel van hem gaan zien.”

Alexis lijkt zich zonder veel problemen te hebben aangepast aan zijn nieuwe club en Szczesny weet wel hoe dat komt. “Tegen Besiktas maakte hij meteen een erg belangrijke doelpunt en dat haalde de druk direct van de ketel. Sindsdien heeft hij gescoord in vrijwel iedere wedstrijd waarin hij basisspeler was. Ik ben blij voor hem, ik hoop dat het zo door kan gaan en dat hij ons net dat beetje extra geeft.”

Bezig met laden …