voetbalzone

Szymanski toch niet naar Feyenoord? ‘Dinamo Moskou nadert ander akkoord’

Wessel Antes06 jul 2023, 20:20
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2023, 20:20
Advertentie

Fenerbahçe werkt aan de komst van Sebastian Szymanski, zo melden diverse media uit Turkije en Rusland donderdagavond. In Istanbul ziet men de 24-jarige Pool als de ideale opvolger van Arda Güler, die de overstap heeft gemaakt naar Real Madrid. Fener wil een deel van de opbrengsten van het toptalent investeren in Szymanski, die bij Dinamo Moskou nog tot medio 2026 vastligt. Eerder werd bekend dat de linkspoot zelf een definitief vertrek uit Rusland prefereert.

Fenerbahçe houdt zo’n twintig miljoen euro over aan het vertrek van Güler, waarvan de Turkse grootmacht een groot deel in de transfersom voor Szymanski wil steken. Volgens Transfermarkt is de 24-voudig international van Polen momenteel achttien miljoen euro waard, maar vanwege de situatie in Rusland kan hij vermoedelijk voor een aanzienlijk lager bedrag vertrekken. Het Russische MatchTV meldt zelfs al dat Dinamo en Fener dicht bij een akkoord zijn.

De Turkse berichtgeving is iets minder stellig, al zou Fenerbahçe wel bereid zijn om tien miljoen euro neer te tellen. De eerste contacten zijn volgens BuzzSpor donderdagmiddag gelegd. In de Süper Lig kan Szymanski een vorstelijk salaris verdienen, terwijl hij volgens De Telegraaf flink moet inleveren bij een definitieve transfer naar Feyenoord. Voetbal International kwam donderdagochtend met het nieuws dat de Rotterdammer in ieder geval direct zaken kunnen doen met Dinamo, daar de Russische club niet op de internationale embargolijst staat.

Feyenoord had eerder een koopoptie bedongen om Szymanski voor tien miljoen euro definitief over te nemen, maar daar heeft de club geen gehoor aan gegeven. Trainer Arne Slot sprak donderdagmiddag tijdens de eerste persconferentie van het seizoen nog over Szymanski. “Sebastian heeft altijd aangegeven, dat hij ontzettend gelukkig is en hier graag zou willen blijven. We kunnen dezelfde regeling, die we vorig jaar hadden, weer uitvoeren, maar dan moet de speler ook zelf willen. Maar misschien wil de speler ook wel een permanente transfer. Als dat zo is, ben je van veel partijen afhankelijk en dat maakt het een stuk ingewikkelder.”

Bezig met laden …