voetbalzone

Tabloid wijst Ajax aan als bestemming voor ‘wonderkid’ Ödegaard

Gijs Freriks07 dec 2014, 08:40
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2014, 08:40
Advertentie

Martin Ödegaard trainde donderdag mee bij het eerste elftal van Liverpool en liet naar verluidt een uitstekende indruk achter op manager Brendan Rodgers. De vijftienjarige middenvelder is bovendien een groot fan van the Reds en die Engelse club lijkt dan ook de meeste kans te maken op de handtekening van de Noor. The People beweert echter anders.

voetbalzone

De tabloid schrijft zondag dat de wonderkid niet direct naar een supermacht wil verhuizen, maar zijn carrière geleidelijk op wil bouwen. Ajax, dat ook interesse heeft, zou daarom in pole position liggen voor de handtekening van de drievoudig international. De krant schrijft verder dat Ödegaard in Amsterdam op meer persoonlijke begeleiding zou kunnen rekenen dan bij clubs als Liverpool en Manchester City.

Wim Jonk zou namens Ajax deze herfst al meermaals contact hebben gehad met de familie. De bedoeling is het gezin zover te krijgen, dat men naar Nederland verhuist en dat de jonge Martin instroomt in de jeugdacademie van Ajax. Men wil het liefst dat hij snel een kijkje komt nemen op De Toekomst en in de Amsterdam ArenA. Ödegaard wordt over negen dagen zestien jaar oud en dan kan hij een professioneel contract tekenen. Ook clubs als Real Madrid en Bayern München zijn reeds genoemd.

Bezig met laden …