voetbalzone

Tackle De Jong blijft gemoederen bezighouden: 'Had hij niet moeten zeggen'

Bart Kruyt22 apr 2016, 07:45
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2016, 07:45
Advertentie

In de Verenigde Staten is men nog steeds niet uitgesproken over de tackle van Nigel de Jong, waarmee de Nederlander Darlington Nagbe van Portland Timbers de wedstrijd uit schopte. De Jong kreeg voor zijn overtreding slechts een gele kaart, maar werd toch nog voor drie duels geschorst. Bruce Arena, coach van Los Angeles Galaxy, was van mening dat zijn routinier ‘gezocht’ werd.

/

Arena zei vorige week dat als een andere speler deze overtreding had gemaakt, er niet zoveel aandacht aan zou worden geschonken. “Dat had hij niet moeten zeggen”, zegt Don Garber van de Major League Soccer. “Het is absurd om te denken dat onze partners die de wedstrijden uitzenden proberen om deze situatie op te blazen.”

“De Jong moet begrijpen, en ik denk dat hij dat ook wel doet, dat er op het veld geen ruimte is voor dit soort tackles”, vervolgt Garber. “Natuurlijk had het een rode kaart moeten zijn, maar we weten dat er altijd fouten gemaakt worden. Dit zorgt ook voor de drama en voor de gesprekken bij het koffiezetapparaat; de fouten zorgen voor gespreksstof en horen bij de schoonheid van het spel.”

Bezig met laden …