voetbalzone

Tactiek van Van Gaal zorgt voor frustratie: 'Ik ben geen verdediger'

Daniel Cabot Kerkdijk04 feb 2015, 00:15
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2015, 00:15
Advertentie

Adnan Januzaj komt dit seizoen maar mondjesmaat in actie voor Manchester United. De aanvaller brak afgelopen seizoen door onder David Moyes, maar Louis van Gaal doet minder beroep op de twintigjarige Belg. In het systeem dat Van Gaal hanteert, 3-5-2, moeten de buitenspelers ook verdedigende taken uitvoeren. Ashley Young en Antonio Valencia genieten zijn voorkeur.

voetbalzone

Meeverdedigen, dat is eigenlijk nieuw voor Januzaj. "Het is lastig, vooral omdat ik geen verdediger ben", erkent de aanvaller, die op de training wel probeert aan zijn verdedigende kwaliteiten te werken. "Ik moet wel, want ik wil graag spelen." Het liefst speelt hij als middenvelder of als vleugelaanvaller. "Maar er zijn veel spelers in de selectie die op die posities ook uit de voeten kunnen.”

“Ik moet gewoon mijn kans pakken als ik die krijg.” Moyes koos vorig seizoen voor een systeem met pure vleugelaanvallers en veelal een nummer tien. Daardoor speelde Januzaj 35 wedstrijden; in deze voetbaljaargang staat de teller van the Mancunian pas op 13 optredens.

Bezig met laden …