voetbalzone

‘Tactisch, technisch, menselijk en psychologisch klopt het niet bij Real’

Erik van Dam16 dec 2015, 19:36
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2015, 19:36
Advertentie

Arrigo Sacchi rekent af met de samenwerking tussen Real Madrid en Rafael Benítez, die nu een paar maanden gaande is. Op papier ziet het er niet eens zo beroerd uit: Real Madrid staat na vijftien speelronden derde in de competitie en overwintert in de Champions League. Schijn bedriegt echter volgens Sacchi, die in het verleden een jaar directeur was in Madrid.

voetbalzone

De architect van AC Milan aan het eind van de jaren tachtig kraakt de relatie tussen Real Madrid en zijn trainer in AS. “De overgang van Carlo Ancelotti naar Rafael Benítez is niet goed geweest, is niet ineengevlochten. Tactisch, technisch, menselijk en psychologisch gezien klopt het gewoon niet. Er is geen connectie tussen Benítez en de fans, net als de connectie met Florentino Pérez.”

“Madrid is een groep sterren, maar niet altijd een elftal. De selectie is gebaseerd op individuele kwaliteiten en de coach moet er het beste van maken zonder het leiderschap van de spelers te beïnvloeden. Nogmaals: het is een verzameling sterren, misschien wel de beste verzameling sterren die er is. Maar het is niet altijd een team”, aldus Sacchi.

Bezig met laden …