voetbalzone

Tadic met één doel naar FC Twente: 'Kampioen worden'

Erik van Dam09 mei 2012, 12:35
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2012, 12:35
Advertentie

Dinsdag bevestigde FC Twente eindelijk de komst van Dusan Tadic naar FC Twente. De 23-jarige aanvaller, die de voorbije twee seizoenen geen wedstrijd miste in het shirt van FC Groningen, werd voor ettelijke miljoenen euro's aangetrokken. Hij geldt als de opvolger van Nacer Chadli of Ola John, die naar alle waarschijnlijkheid verkocht wordt. Voor Tadic is de belangrijkste doelstelling na de zomer kampioen van Nederland worden.

/

De stap van Euroborg naar De Grolsch Veste vindt Tadic geen kleine. “Niemand had verwacht dat FC Twente zesde zou worden. Toch denk ik dat deze club een goede toekomst heeft. In de Europa League spelen is ook mooi en voor mij is het geen probleem dat we daarvoor een kwalificatie moeten afwerken. Ik kom met maar één doel naar FC Twente en dat is om kampioen te worden”, zegt Tadic in De Telegraaf.

De Serviër, die in het shirt van FC Groningen veertien goals maakte en 25 assists gaf, zal de komende drie jaar aan FC Twente verbonden zijn. De Tukkers hebben bovendien de optie hem nog eens twee jaar langer vast te leggen. “Er was ook belangstelling uit het buitenland, maar in Servië hebben we het gezegde dat wie te hoog wil vliegen, diep zal vallen”, klinkt het bij Tadic. Hij vindt het belangrijk zijn loopbaan stap voor stap op te bouwen. “Ik neem een voorbeeld aan een speler als Jefferson Farfán, die tot zijn 25e, 26e in Nederland is gebleven en toen ook helemaal klaar was voor het topniveau van de Bundesliga.”

Bezig met laden …