voetbalzone

Tadic verruilt Ajax officieel voor Fenerbahçe; rugnummer direct bekend

Tom Rofekamp16 jul 2023, 21:23
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2023, 21:23
Advertentie

Dusan Tadic is definitief speler van Fenerbahçe. Dat maken de Gele Kanaries bekend op de clubkanalen. De 34-jarige aanvaller heeft een tweejarig contract getekend, dat hem tot medio 2025 aan de Turkse grootmacht verbindt. Daarmee steekt Fenerbahçe zo'n dertig overige geïnteresseerden de loef af.

Zaterdagavond laat werd bekend dat Tadic onderweg was naar Fenerbahçe. De Turken deelden zowel beelden van zijn vlucht naar Istanbul als zijn aankomst op het vliegveld. Een dag later vond de transfer zijn beslag. De Servische linkspoot tekent voor twee jaar in het Sükrü Saracoglustadion, waarmee onder meer Besiktas en het Saudische Khaleej FC met lege handen achterblijven. Dat waren slechts twee van de circa dertig belangstellenden.

De clubs stonden in de rij voor de voormalig Ajax-captain. Met de Amsterdammers kwam Tadic vrijdag een contractontbinding overeen, nadat hij zijn beklag had gedaan over het transferbeleid. Tadic vond dat er snel versterkingen van niveau moesten komen, maar td Sven Mislintat wilde niet direct aan die wens voldoen. De geruchten omtrent Jeremiah St. Juste en Sepp van den Berg – die Jurriën Timber moesten vervangen – zouden de druppel zijn geweest.

Met zijn vertrek leverde Tadic een salaris van 6,5 miljoen euro bruto op jaarbasis in. Volgens het Turkse Hürriyet biedt Fenerbahçe iets meer de helft van dat bedrag, buiten een tekenbonus van circa 2,5 miljoen om. Besiktas was bereid Tadic drie miljoen per jaar uit te keren, terwijl Khaleej FC vermoedelijk dieper in de buidel wilde tasten. Voor Tadic woog de sportieve uitdaging echter zwaarder dan de financiële bezoldigingen.

Dusan Tadic, immer productief
Tadic sluit zijn tijd in de Johan Cruijff ArenA af met ongekende cijfers. In vijf jaar tijd kwam de routinier tot 241 duels, 105 goals en 112 assists. Zijn debuutseizoen (2018/19) was het meest productieve: daarin maakte Tadic 38 goals en leverde hij 23 assists in 56 duels over alle competities. Toen won hij direct zijn eerste prijs. In totaal zou Tadic drie landstitels, twee TOTO KNVB Bekers en een Johan Cruijff Schaal aan zijn palmares toevoegen. Individueel werd hij in het seizoen 2020/21 verkozen tot Nederlands Speler van het Jaar.

Bezig met laden …