voetbalzone

Talent van familie Messi lijkt genetisch te zijn na heldenrol van neef

Bart Kruyt20 dec 2011, 08:50
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2011, 08:50
Advertentie

Het zit in de familie, zullen we maar zeggen. Dat Lionel Messi een voetbalgrootheid is was al langer bekend, maar dat zijn neef ook over de nodige voetbalkwaliteiten beschikt is voor velen een verrassing. Maxi Biancucchi is de neef van en leverde dit weekend een grote bijdrage aan het behalen van de landstitel van zijn club Olimpia Asunción in Paraguay, door prachtig te scoren.

Het is de eerste keer in liefst elf jaar tijd dat Olimpia de kampioen van Paraguay is en daar mag het de familie Messi voor bedanken. Neef Biancucchi opende de score op een fraaie wijze, door in het zestienmetergebied een steekbal overtuigend te controleren en in zijn val met een volley het speeltuig in het doel te werken. Het stadion ontplofte en het werd daarna alleen maar mooier voor Olimpia.

De thuisploeg won namelijk met 2-1 van Rubio Nu en stelde daarmee de titel veilig, omdat directe concurrent Cerro Porteno niet voorbij Club Sol de América kwam (2-2). Voor de neef van Messi was het overigens een heel speciaal doelpunt in persoonlijk opzicht, aangezien de 27-jarige Argentijnse aanvaller eigendom is van het Mexicaanse Cruz Azul en dit zijn allereerste treffer in het shirt van huurder Olimpia was.


Bezig met laden …