Talenten PSV geven na sensationeel slot goede voorbeeld tegen Duitsers

Matthijs van Laar03 nov 2015, 17:13
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2015, 17:13

De A1 van PSV heeft de eerste zege in de UEFA Youth League te pakken. Na een nederlaag tegen Manchester United, een gelijkspel tegen CSKA Moskou en opnieuw een verliespartij tegen VfL Wolfsburg, wonnen de Eindhovense talenten dinsdagmiddag op sensationele wijze van diezelfde Duitsers. Het werd 2-1.

PSV nam na 63 minuten de leiding. Spits Sam Lammers knikte raak uit een vrije trap en die 1-0 bleef lange tijd staan. Wolfsburg voerde de druk weliswaar op, maar slaagde er in de reguliere speeltijd niet in om een treffer te forceren. In blessuretijd tekende Leandro Putaro echter alsnog voor de 1-1 en dat leek dan ook de eindstand te gaan worden.

Een enorme blunder achterin bij Wolfsburg leverde PSV echter toch nog de winst op. Lammers profiteerde maximaal en bediende de meegelopen Joey Konings, die in extremis alsnog de drie punten op De Herdgang hield. PSV speelt nu nog uit tegen Manchester United Onder-19 en sluit de groepsfase af met een thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van CSKA Moskou.