voetbalzone

'Talenten zien dat en denken: Ajax heeft de beste opleiding van Europa'

Matthijs van Laar10 mrt 2016, 09:00
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2016, 09:00
Advertentie
/

De A1 van Ajax hoopt zich volgende week dinsdag te plaatsen voor de halve finale van de UEFA Youth League, de jongerenvariant van de Champions League. Daarvoor dienen de Amsterdammers op Londens grondgebied af te rekenen met Chelsea. Hoofdcoach Frank de Boer volgt de verrichtingen van de talenten op voet. “Dit is een extra impuls”, zegt hij in gesprek met Ajax TV.

Voor jonge talenten die dicht tegen het eerste aanzitten, zoals Vaclav Cerny, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri, is de Youth League een uitgelezen competitie om zich verder te ontwikkelen. “Ze doen er alles aan om goed te presteren”, weet De Boer. “Jongens als Nouri en Cerny moeten de kar trekken. Dat is goed voor ze.”

Ook voor de club is het belangrijk dat de A1 ver komt. “Het is goed voor de internationale uitstraling van Ajax. Talenten uit binnen- en buitenland die naar Ajax willen komen zien dat en denken: Ajax heeft de beste opleiding. Het is dus heel erg belangrijk voor onze opleiding om het goed te doen”, aldus De Boer.

Ajax won in de achtste finales met 0-3 bij Olympique Lyon en schakelde daarvoor al Sevilla (3-1) uit. In een eerder stadium werden ook Spartak Moskou en Schalke 04 al (ruim) verslagen. Wanneer Ajax ook Chelsea uitschakelt, stuit het in de halve eindstrijd op Anderlecht, dat dinsdag met 2-0 won van Barcelona.

Bezig met laden …