voetbalzone

Tan haalt uit naar ex-coach en supporters: ‘Ik ben flink over de zeik’

Thijs Post28 feb 2014, 13:12
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2014, 13:12
Advertentie
voetbalzone

De supporters van Cardiff City zien clubeigenaar Vincent Tan liever gaan dan komen. Toch denkt de steenrijke Maleisiër dat het wel meevalt: volgens hem is slechts tien procent van de fans tegen zijn invloed bij de club. Tan haalt in een interview uit naar de fans die het op hem gemunt hebben en daarnaast krijgt ex-coach Malky Mackay, die werd opgevolgd door Ole Gunnar Solskjaer, een veeg.

“Denk je dat Mackay gepromoveerd was zonder mijn investeringen? Zonder dat ik hem geld had gegeven? Nadat we gepromoveerd waren stonden de fans achter ons, iedereen kon het waarderen”, zegt Tan in gesprek met de BBC. “Ik denk dat negentig procent van de fans nog achter ons staat, het probleem is dat die andere tien procent zich laat horen. Dan heb je ook nog eens de Britse media, die beïnvloed worden door mensen die mij belachelijk maken en zeggen dat ik een slecht mens ben.”

“Ik kan wel zeggen dat de Britse pers soms wat racistisch en oneerlijk is”, gaat Tan verder. “Sommige familieleden zeggen dat ik ermee moet stoppen. Op dit moment wil ik nog blijven, hoewel ik flink over de zeik ben door sommige fans.” Tan gaat zich in de toekomst meer bemoeien met de transfers. “Ik wil er zeker van zijn dat we het geld goed besteden. Als ik bij het proces betrokken ben, worden er zakelijk gezien betere besluiten genomen. Komende zomer zal ik ervoor zorgen dat ik betere transfers doe. We gaan onze manager niet zijn gang laten gaan.”

Bezig met laden …