Tandem Broadfoot-Miller wordt Hibernian te machtig

28 sep 2008, 17:11
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2008, 17:11
Glasgow Rangers heeft een simpele zege geboekt bij Hibernian. Van de middenmoter uit de Schotse Premier League werd zondagmiddag mede dankzij twee treffers van Kenny Miller met 0-3 gewonnen. Dankzij dit resultaat zijn de Rangers koploper in de Schotse Premier League, Celtic volgt op drie punten achterstand.

Vanaf de eerste minuut was het Rangers dat het spel maakte. Het was duidelijk dat de favoriet snel de 0-1 trachtte te maken. Aanvalsleider Miller toonde zich een ware plaag voor de Hibernian-verdediging, terwijl linksback Kirk Broadfoot ook voor veel gevaar stichtte met zijn lange rushes naar voren.

Het waren ook deze twee spelers die verantwoordelijk waren voor de verdiende 0-1. Een lange bal van Broadfoot werd op schitterende wijze binnengekopt door Miller. De thuisploeg was wakker en kwam enkele minuten later bijna op gelijke hoogte. Middenvelder Ian Murray schoot van dichtbij echter snoeihard op de paal.

Vlak voor rust kwam Rangers op 0-2. Weer stond Broadfoot met een goede voorzet aan de basis, deze keer schoot Miller de bal achter de kansloze doelman Ma-Kalambay in het net. Een kwartier voor tijd maakte verdediger Madjid Bougharra met een hard schot de 0-3. Miller miste nog, na wederom een goede voorzet van Broadfoot, de uitgelezen kans om zijn hattrick te maken.