voetbalzone

Tannane volgt voorbeeld Ziyech: 'Mijn hart gaat uit naar Marokko'

Matthijs van Laar09 mrt 2016, 13:52
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2016, 13:52
Advertentie
/

In navolging van Hakim Ziyech gaat ook Oussama Tannane zijn interlands spelen in het shirt van Marokko. De spits, die doorbrak bij Heracles Almelo en sinds de winterstop actief is voor het Franse Saint-Étienne, maakt woensdag officieel bekend dat de kleuren van zijn vaderland zal gaan verdedigen. De 21-jarige aanvaller werd in Marokko geboren, maar speelde al twee keer voor Jong Oranje.

“Ik voel me zowel Nederlander als Marokkaan en ik heb bij Jong Oranje met veel trots gespeeld. Maar op een gegeven moment moet je als speler een keuze maken”, licht de 21-jarige spits toe op de website van OnsOranje. “Fred Grim heeft veel met mij hierover gesproken en gezegd dat ik ook in Nederland een mooie interlandcarrière tegemoet kan gaan. Maar mijn hart gaat uit naar Marokko. Het is een jongensdroom om voor het nationale elftal van Marokko te voetballen.”

Bondscoach Grim van Jong Oranje kan niks anders doen dan zich neerleggen bij het besluit van de jongeling. “Oussama heeft lang getwijfeld voor welk land hij wil uitkomen. Wij hadden uiteraard liever gezien dat hij voor Nederland had gekozen, vandaar dat ik hem heb verteld dat we in zijn talent geloven. Uiteindelijk heeft Oussama aangegeven dat hij meer trots voelt bij het voetballen voor Marokko. Dat is een besluit dat we moeten respecteren”, zegt hij.

Tannane speelde in Nederland in de jeugd van FC Utrecht en PSV, waarna hij overstapte naar sc Heerenveen. In de zomer van 2013 nam Heracles hem transfervrij over uit Friesland. In de eerste seizoenshelft was de aanvaller in elf optredens goed voor zeven goals, waarmee hij Franse aandacht trok. Saint-Étienne nam hem een kleine 2 maanden geleden voor 2,5 miljoen euro over van de club uit Almelo.

Bezig met laden …