voetbalzone

Tapia kijkt naar Vidal en Alexis: ‘Dat wil ik óók, denk ik dan’

Erik van Dam21 mei 2016, 08:01
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2016, 08:01
Advertentie

Renato Tapia timmerde anderhalf jaar goed aan de weg bij FC Twente, waarna Feyenoord hem in januari van dit jaar naar Rotterdam haalde. De club betaalde zo’n tweeënhalf miljoen euro voor hem en legde de Peruviaan voor vierenhalf jaar vast. Tot nu toe is het er niet echt uitgekomen bij Tapia, maar hij droomt groot.

/

Hoewel hij zelf niet meespeelde, schreef Tapia eerder deze maand de KNVB Beker bij met Feyenoord. De vervolgstap is uitgroeien tot de beste club van Nederland, zegt hij in een interview met Hand in Hand. “Het moet ook te doen zijn om met Feyenoord kampioen te worden. Als we de beker kunnen winnen, waarom dan de titel niet?”, vraagt Tapia zich hardop af in het supportersmagazine.

“Het zou me erg trots maken om in de Champions League te spelen”, vervolgt de winteraanwinst. “Dat is een droom voor elke Zuid-Amerikaanse voetballer. Op televisie zie ik mannen als Arturo Vidal en Alexis Sánchez al jaren een belangrijke rol spelen in de Champions League. Dat wil ik óók, denk ik dan”, aldus Tapia.

Bezig met laden …