voetbalzone

Tapia van de regen in de drup: ‘Het is niet met elkaar te vergelijken’

Erik van Dam27 feb 2016, 07:30
Laatst bijgewerkt: 27 feb 2016, 07:30
Advertentie

Renato Tapia beleefde met FC Twente een eerste seizoenshelft om van te huilen: er lukte maar weinig en de club zakte naar de kelder in de Eredivisie. In januari kreeg Tapia de kans zelf weg te gaan toen Feyenoord zich meldde en die kans greep hij met beide handen aan. De Peruviaan won echter nog niet één wedstrijd met de Rotterdammers, die in een vrije val belandden na de winterstop.

/

“Toch zijn beide situaties niet met elkaar te vergelijken”, oordeelt Tapia in het Algemeen Dagblad. “Bij FC Twente is zo veel gebeurd, het heeft geen zin om daar nu nog eens op terug te blikken. Bij FC Twente is de sportief slechte periode achter de rug, dat is iets waar we hier in Rotterdam nog voor moeten zorgen. Daar is dit wel een week voor”, vindt de aankoop van Giovanni van Bronckhorst.

Tapia zegt te begrijpen dat de supporters hun hart vasthouden voor het uitduel van zondag met FC Utrecht. Wordt het weer een nederlaag, komt het tweede gelijkspel op rij er of wint Feyenoord eindelijk weer eens: dat houdt de achterban deze dagen bezig. “Maar ik ga niet met angst naar Utrecht”, zegt Tapia moedig. “Wat we moeten doen, is rustig blijven en ons volledig focussen op onze prestatie. Dat is de enige manier.”

Bezig met laden …