voetbalzone

Tarvajärvi vier maanden out na operatie aan scheenbeen

Erik van Dam08 jul 2010, 16:14
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2010, 16:14
Advertentie

Karslruher SC kan de komende drie tot vier maanden geen beroep doen op Niklas Tarvajärvi. De 27-jarige Fin, die Vitesse anderhalf jaar geleden verliet voor een nieuw buitenlands avontuur, gaat vrijdag onder het mes. Een zware scheenbeenblessure speelde hem al langere tijd parten, maar nu is besloten dat hij een medische ingreep zal ondergaan.

De aanvaller kent de laatste jaren zowel sportief als lichamelijk weinig voorspoed. In 2005 belandde hij bij SC Heerenveen, waar hij moeite had om zich te bewijzen. Na twee jaar besloten de Friezen hem uit te lenen aan De Graafschap, en later Vitesse. In Doetinchem en Arnhem kwam Tarvajärvi respectievelijk tot vier en twee doelpunten per seizoen.

Daarom besloot hij anderhalf jaar geleden om Nederland de rug toe te keren. Een avontuur bij Neuchâtel Xamas bracht ook weinig goeds, waarna hij overstapte naar Karlsruher. Ook daar belandde hij echter al snel op de bank. De Tweede Bundesligist zal met enig geluk pas in oktober weer van hem gebruik kunnen maken.

Bezig met laden …