voetbalzone

Tashiro werkt zich op sluwe wijze omhoog op topscorerslijst Japan

Daniel Cabot Kerkdijk01 aug 2011, 11:22
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2011, 11:22
Advertentie

Yuzo Tashiro kwam op het hoogste niveau van Japan nooit boven zes doelpunten per seizoen uit, maar deze voetbaljaargang heeft de aanvaller van Kashima Antlers de smaak te pakken. De 29-jarige aanvaller deinst er niet voor terug om op allerlei manieren te scoren, zo werd ook zondag duidelijk.

In de uitwedstrijd tegen Cerezo Osaka stond Kashima Antlers met 1-0 achter. Kim Jin-Hyeon, doelman van de thuisploeg, ving de bal na een vrije trap en keek om zich heen naar wie hij de bal kon gooien dan wel schieten. Hij had beter ook achter zich kunnen kijken, daar Tashiro geduldig op het moment wachtte dat de bal de grond raakte. De aanvaller ontfermde zich over de bal en schoot raak: 1-1.

Mede door nog een doelpunt van Tashiro, zijn zevende van het seizoen, won Kashima Antlers uiteindelijk met 1-3. Keiji Tamada van Nagoya Grampus 8 is met tien treffers voorlopig topscorer van de J.League. Opvallend is ook de aanwezigheid van Mike Havenaar. De 24-jarige aanvaller maakte al negen goals voor Ventforet Kofu en is de zoon van de Nederlandse oud-doelman Dido Havenaar.

Bekijk hier het doelpunt van Yuzo Tashiro

Bezig met laden …