Tchité en consorten stunten in Valencia

01 nov 2008, 22:52
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2008, 22:52
De eerste competitienederlaag van Valencia is een feit. Unai Emery was hard op weg om de prestaties van Rafa Benítez te evenaren, maar Racing Santander zette de ploeg zaterdagavond weer terug op aarde. Mohamed Tchité was de gevierde man met drie doelpunten, David Albelda maakte in de slotfase een eigen doelpunt: 2-4.

Na iets meer dan twintig minuten lag de eerste treffer van Tchité achter Renan Brito. De aanvaller ontving de bal van Jonathan Pereira en liet de Braziliaanse goalie kansloos. Zes minuten later maakte David Villa vanaf elf meter de gelijkmaker. Joaquin werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en Villa faalde vervolgens niet.

Een prachtig afstandschot van Tchité schonk Racing al vroeg in het tweede bedrijf de leiding. De gelijkmaker van Joaquín, na een verdedigingsfout bij een hoekschop, leidde niet tot een opleving bij Valencia. Tchité kopte raak uit een vrije trap van Pedro Munitis en David Albelda werkte het leer ongelukking in zijn eigen doel.

Na de remise tegen Recreativo de Huelva (1-1) van afgelopen week is Valencia na de eerste verliespartij de koppositie definitief kwijt. De nieuwe lijstaanvoerder luistert naar de naam van Barcelona, terwijl Villarreal door de eerdere winst ook boven de streekgenoot staat. Real Madrid kan het voorbeeld van Barça en Villarreal volgen.