voetbalzone

Te Vrede mist strafschop na tip van ploeggenoot: 'Was misschien niet handig'

Matthijs van Laar20 feb 2016, 22:30
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2016, 22:30
Advertentie
/

SC Heerenveen liet in de slotfase van het duel met NEC een gouden kans liggen om de drie punten in Friesland te houden. Bij een 1-1 stand mocht Mitchell te Vrede aanleggen van elf meter, maar de spits zag zijn inzet gekeerd worden door de Nijmeegse goalie Brad Jones. Niet hij, maar ploeggenoot Younes Namli was na afloop de gebeten hond.

“Hij vertelde in welke hoek ik moest trappen”, aldus Te Vrede na afloop in gesprek met FOX Sports. Alhoewel het advies van de jonge Deen goedbedoeld was, bracht hij Te Vrede wel uit zijn concentratie. “Het was misschien niet handig van Namli om naar me toe te komen. Eigenlijk moet hij dat niet doen. Maar ik miste die penalty.”

Te Vrede neemt dan ook de verantwoordelijkheid op zich voor de misgelopen twee punten van Heerenveen. “Ik had hem ook in het dak van het doel kunnen schieten en dan hoor je daar niemand meer over. Dan trek je die wedstrijd over de streep. Als ik die penalty goed trap, dan scoor ik. Ik koos uiteindelijk voor de hoek waarin ik van tevoren al wilde schieten.”

Bezig met laden …