voetbalzone

‘Team Kuipers’ ligt op schema voor finale en krijgt derde duel op WK

Erik van Dam26 jun 2014, 22:54
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2014, 22:54
Advertentie
voetbalzone

Björn Kuipers blijft kans maken op de finale van het WK 2014. De 41-jarige scheidsrechter uit Oldenzaal werd voorafgaand aan het toernooi in Brazilië door meerdere ‘kenners’ getipt als de man die de finale op 13 juli zou mogen fluiten. De eerdere topwedstrijden die hij kreeg waren daar een serieuze indicatie voor. Of het zover komt blijft afwachten, maar een derde duel heeft Kuipers sowieso te pakken.

De Nederlander mag, samen met assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel, de tweede achtste finale-wedstrijd op het WK voor zijn rekening nemen. Zaterdagavond zal de ontmoeting tussen Colombia en Uruguay geleid worden door Kuipers en zijn vertrouwelingen. Eerder mocht Team Kuipers al Engeland-Italië (1-2) en Zwitserland-Frankrijk (2-5) in goede banen leiden.

Afhankelijk van hoe ver het Nederlands elftal komt in Brazilië, zit er misschien nog een wedstrijd in voor Kuipers. Vier jaar geleden floot Howard Webb de eindstrijd tussen Nederland en Spanje: zijn laatste duel voor de finale was ook een duel in de achtste finales.

Bezig met laden …