voetbalzone

Teamarts Diaz maakt einde aan droom Cabañas: WK komt veel te vroeg

Bart Kruyt02 apr 2010, 10:33
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2010, 10:33
Advertentie

Salvador Cabañas moet deelname aan het WK in Zuid-Afrika definitief uit zijn hoofd zetten. De Paraguyaans international, die zeventig dagen geleden werd neergeschoten in een bar in Mexico, verraste de artsen met zijn razendsnelle herstel maar hoeft niet te hopen dat zijn droom uitkomt. Teamdokter Alfonso Diaz zegt dat het zeker anderhalf jaar zal gaan duren voordat Cabañas weer mag gaan voetballen.

/

De 29-jarige aanvaller zit momenteel in een revalidatiekliniek en kreeg daar vorige week bezoek van een delegatie van de Paraguyaanse voetbalbond. Ook bondscoach Gerardo Martino was mee en na een lang gesprek schoot hij in de tuin een balletje met Cabañas. Fysiotherapeut Celso Fretes ging op doel staan en werd verrast door de kracht waarmee de aanvaller schoot.

Ook Diaz is verrast door het razendsnelle herstel van de spits, maar helpt de Paraguyaanse voetballiefhebbers uit hun droom: Cabañas gaat zeker niet naar het WK. De aanvaller kreeg te horen dat hij weliswaar naar Zuid-Afrika kon gaan, maar dan enkel als toeschouwer. “Zijn herstel verloopt erg goed, maar hij moet voorzichtig blijven”, zei Diaz. “Op het WK kan hij zeker niet spelen.”

Bezig met laden …