voetbalzone

Teamarts Slowakije acht kans positief dat Skrtel openingsduel haalt

Erik van Dam08 jun 2010, 16:41
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2010, 16:41
Advertentie

Slowakije hoeft zeer waarschijnlijk niet bang te zijn dat Martin Skrtel over zeven dagen de openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland moet laten schieten. De verdediger van Liverpool is één van de sterkhouders in het nationale team, maar werd zaterdagavond naar het ziekenhuis vervoerd toen hij uitviel in de oefeninterland tegen Costa Rica.

/

Skrtel ging in die wedstrijd al na dertien minuten naar de grond. Even was er de vrees dat de 25-jarige verdediger het complete toernooi zou moeten missen, maar snel werd die angst weggenomen door de medische staf. Ook nu geeft die aan dat Skrtel waarschijnlijk in actie kan komen tegen de Kiwi’s, volgende week dinsdag.

“Afgaande op de eerste onderzoeken, lijkt er geen weefsel in de enkel te zijn beschadigd”, aldus Ladislav Pavlovic op de website van wereldvoetbalbond FIFA. Pavlovic is de eerste fysiotherapeut van Slowakije. Skrtel debuteerde zes jaar geleden in de nationale ploeg en staat inmiddels op 39 interlands. Enkele maanden geleden raakte hij ook al geblesseerd.

Bezig met laden …