voetbalzone

Teamgenoot uit even woede richting Van den Boomen: ‘Hij ging echt tekeer!’

Mart van Mourik01 aug 2024, 23:18
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2024, 23:21
Advertentie

Youri Mulder zag in de slotfase van de wedstrijd een stevig onderonsje tussen Jordan Henderson en Branco van den Boomen, zo vertelt hij na afloop van de wedstrijd van Ajax voor de camera van Ziggo Sport. Volgens de analyticus was Henderson, die zijn aanvoerdersband moest inleveren bij Steven Berghuis, niet blij met zijn collega op het middenveld.

Ajax bereikte donderdag de derde voorronde van de Europa League. De ploeg van trainer Francesco Farioli liet tegen laagvlieger FK Vojvodina opnieuw allesbehalve sprankelend voetbal zien, maar had ruim genoeg aan een 1-3 zege.

Berghuis begon op de bank, ondanks dat hij fit was. Trainer Francesco Farioli maakte vooraf duidelijk dat hij met de ervaren Berghuis op het veld wilde eindigen. Toen laatstgenoemde binnen de lijnen kwam, nam hij direct de aanvoerdersband over van Henderson.

“Ik vind het wel terecht dat Berghuis de aanvoerdersband kreeg”, reageert Mulder op de constatering van presentatrice Noa Vahle. “Hij is er toch ook al veel langer bij?”

“Ik denk dat ze Berghuis ook beter verstaan dan Henderson. Bij hem zou je zeggen dat hij enorm veel ervaring heeft op het allerhoogste niveau. Berghuis is dan wel weer langer bij Ajax en kent de club beter. Het maakt ook niet zoveel uit”, aldus Mulder.

Het viel de analyticus overigens nog wel op dat Henderson keihard was voor Van den Boomen in de slotfase van de gewonnen wedstrijd.

“Henderson was enorm boos op Van den Boomen. Ik weet niet wat er nou precies was. Hij ging echt tekeer aan het einde. Wat daar nou aan de hand was...”, aldus Mulder.